Rahkakakku

Rahkakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Tämä kakku maistuu ihan kuin rahkapullalta! Pehmeä pullamainen pohja ja rahkatäyte sopivat mainiosti yhteen sekä luovat maistuvan makunautinnon.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

Voiteluun

Tee näin:

Tee näin:

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Mittaa vehnäjauhot, kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola kulhoon. Sekoita sulatettu voi, maito ja kananmuna joukkoon. Alusta parin minuutin ajan. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Puolita vaniljatanko ja halkaise puolikas. Kaada maito, maissitärkkelys, sokeri, keltuaiset ja puolikas, halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kuplia muutaman kerran. Anna kiisselin jäähtyä kannen alla. Peitä irtopohjavuoan, joka on läpimitaltaan n. 24 cm, pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan laidat pehmeällä voilla. Ripottele vuokaan hieman vehnäjauhoja ja kumoa siihen kohonnut taikina. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen sekä vuoan pohjalle että laidoille. Poista puolikas vaniljatanko kiisselistä, lisää sitrusrahka ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää rahka-kiisseliseos sekä rusinat ja aprikoosinpalat valkuaisvaahtoon sekoittaen. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40–45 minuuttia. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa. Irrota sitten irtopohjavuoasta ja nauti vaikkapa kahvikupposellisen kera!

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.