Rahkakakku

Rahkakakku

1 tunti 50 minuuttia Brunssi Jälkiruoka
Tämä rahkakakku maistuu ihanasti rahkapullalta! Rahkakakun makumaailma sopii täydellisesti pääsiäiseen ja kevääseen. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/rahkakakku/

Tee näin:

  • Aloita rahkakakku ja valmista ensiksi pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Mittaa vehnäjauhot, kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola kulhoon. Sekoita sulatettu voi, maito ja kananmuna joukkoon. Alusta parin minuutin ajan. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  • Puolita vaniljatanko ja halkaise puolikas. Kaada maito, maissitärkkelys, sokeri, keltuaiset ja puolikas, halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kuplia muutaman kerran. Anna kiisselin jäähtyä kannen alla.
  • Peitä irtopohjavuoan, joka on läpimitaltaan n. 24 cm, pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan laidat pehmeällä voilla. Ripottele vuokaan hieman vehnäjauhoja ja kumoa siihen kohonnut taikina. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen sekä vuoan pohjalle että laidoille.
  • Poista puolikas vaniljatanko kiisselistä, lisää sitrusrahka ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää rahka-kiisseliseos sekä rusinat ja aprikoosinpalat valkuaisvaahtoon sekoittaen.
  • Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista rahkakakku 175 asteessa uunin alatasolla n. 40–45 minuutin ajan.
  • Laita rahkakakku tekeytymään jääkaappiin yöksi. Irrota sitten irtopohjavuoasta ja tarjoile valmis rahkakakku tuoreen kahvin kera!
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.

Ainekset

Kakkupohja
Vehnäjauhoja
3 dl
Kuivahiivaa
2 tl
Sokeria
½ dl
Suolaa
¼ tl
Jauhettua kardemummaa
½ tl
25 g
Kananmuna
1
Lämmintä täysmaitoa (42-asteista)
1 dl
Rahkatäyte
Täysmaitoa
3 dl
Maissitärkkelystä
2½ rkl
Sokeria
1 dl
Kananmunan keltuaisia
2
Vaniljatanko
½
1 prk
Munanvalkuaista
2
Rusinoita
½ dl
Kuivattu aprikoosi paloina
½ dl