Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(13)

Mehevä rahkapiirakka on pääsiäisreseptien suosikki, eikä suotta! Tällä ohjeella onnistuu vuoan lisäksi myös kokonainen pellillinen rahkapiirakkaa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 pellillinen

Pullataikina

Täyte

Voiteluun

  • ½ kananmuna

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista rahkapiirakan pullapohja

1. Aloita rahkapiirakan pullapohjan valmistus yhdistämällä kulhossa yhteen desiin jauhoja kuivahiiva. Sekoita hyvin.
2. Lämmitä maito 42C° asteiseksi. Kaada lämmin maito jauho-hiivaseokseen.
3. Riko kananmunan rakenne lasissa haarukalla sekoittaen. Lisää jauho-maitoseokseen sokeri, puolet kananmunasta (säästä loput pullan voiteluun), kardemumma ja suola. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vähitellen myös loput vehnäjauhot. Lisää huoneenlämpöinen voi loppuvaiheessa.
3. Kippaa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kymmenen minuuttia. Palauta taikina jauhottuun kulhoon. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

Valmista täyte ja paista rahkapiirakka

1. Voitele uunipelti tai piirakkavuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada pullataikina kohottuaan takaisin jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Painele taikina pellin tai vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita rahkapiirakan täytteen ainekset keskenään. Voitele piirakan pullareunat. Kaada täyte pullapohjan päälle. Kypsennä rahkapiirakkaa 200C° asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Täyte saa olla vielä hiukan hyllyvää, kun otat rahkapiirakan ulos uunista.

Vinkki

Tuplaamalla ohjeen saat pellillisen piirakkaa 50 cm leveään uuniin.

Jos haluat saada jatkettua sitruunaista makua aikuiseen malliin, voit liottaa rusinoita tunnin verran limoncello-liköörissä.

Tämän reseptin on luonut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.

Lisää herkullisia ideoita