Sitruunarisotto

Sitruunarisotto

50 minuuttia
Sitruunarisotto on ihana keväinen ruoka. Kermainen sitruunarisotto ja rapea paistettu parmankinkku vievät makumatkalle Välimerelle. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Sitruunakastike ja paistettu Parman kinkku
  • Aloita valmistamaan sitruunarisotto ja tee ensiksi sitruunakastike.
  • Leikkaa pienet palat sitruunoiden päädyistä pois ja leikkaa sitruunat keskeltä puoliksi. Leikkaa risti sitruunoiden hedelmälihan keskelle niin että sitruunan kuori pysyy ehjänä.
  • Aseta sitruunan puolikkaat hedelmäliha alaspäin kuivalle kuumalle paistinpannulle ja paista sitruunoita noin 5 minuuttia, kunnes sitruunat ovat saaneet väriä.
  • Ota pannu pois levyltä ja purista mehu paahdetuista sitruunanpuolikkaista. Lisää paistinpannulle hunaja ja voi. Sekoita hyvin.
  • Leikkaa parmankinkku suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parmankinkkusuikaleet rapeiksi.
Risotto
  • Jatka sitruunarisoton valmistusta. Kuori ja pilko salottisipulit. Kuumenna kanaliemi.
  • Paista salottisipulit pehmeiksi voissa suuressa kattilassa tai paistinpannulla, jossa on korkeat reunat.
  • Lisää risottoriisi ja valkoviini kattilaan.
  • Keitä hitaasti matalalla lämmöllä ja lisää kanalientä vähitellen niin, kauan kunnes riisi on pehmeää.
  • Käännä levy pois päältä ja lisää kattilaan loppu voi, juusto ja sitruunakastike. Sekoita sitruunarisottoa puulusikalla, kunnes risotto on kermaista.
  • Mausta sitruunarisotto suolalla ja valkopippurilla.
  • Annostele sitruunarisotto lautasille ja asettele paistettua parmankinkkua annosten päälle.
  • Viimeistele sitruunarisottoannokset tuoreella kirvelillä.
Valmis!

Ainekset

Sitruunakastike
Sitruunaa
2
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Paahdettu parmankinkku
Parmankinkkua
120 g
Rapsiöljyä
2 rkl
Risotto
Salottisipulia
2
Kanalientä
8 dl
100 g
Risottoriisiä
3 dl
Valkoviiniä
1½ dl
50 g
Suolaa ja valkopippuria
Koristeeksi tuoretta kirveliä
Lisää herkullisia ideoita
Risotto
30 minuuttia
Risotto
(12)