Risotto

Risotto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Herkullisen italialaisen risoton voi tuunata oman maun mukaan lisäämällä muun muassa sieniä tai pinaattia!

Ainekset

Annokset
  • 2 dl arborio- tai avorioriisiä
  • 5- 6 dl kasvislientä
  • ( ½ dl kuivaa valkoviiniä )
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3- 4 rkl Arla Meijerivoita huoneenlämpöisenä Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 dl Castello Daringly Different Monastery -juustoa raastettuna
  • mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Kiehauta kasvisliemi ja viini. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Freesaa voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi koko ajan sekoittaen ja kaada vähän kasvislientä päälle. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, välillä sekoitellen ja nestettä vähitellen lisäten. Kun riisi alkaa pehmetä, mutta riisinjyvät ovat silti kiinteitä, risotto on valmista. Lisää voinokareet, suola ja pippuri. Lisää joukkoon haluamasi lisukkeet alla olevien ohjeiden mukaisesti. Sienirisotto: Lisää risoton joukkoon 200 g voissa paistettuja sieniä, esim. herkkutatteja, portobello-sieniä tai herkkusieniä. Parsarisotto: Lisää risoton joukkoon 200 g keitettyä parsaa palasina. Pinaattirisotto: Lisää risoton joukkoon 250 g voissa freesattua pinaattia. Milanese: Mausta risoton kasvisliemi 1/2 pussillisella sahramia.