Risotto
Tee näin:
Risotto
Risotto Q&A
Ainekset
Risotto
Arborio- tai avorioriisiä
|
2 dl |
---|---|
Kasvisfondia
|
5- 6 dl |
Salottisipuli
|
1 |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
3- 4 rkl | |
Kuivaa valkoviini (valinnainen)
|
½ dl |
Castello® Wästgöta raastettuna
|
1 dl |
Suolaa ja mustapippuria
|
Lisää herkullisia ideoita
Perimmäinen italialainen herkkuruoka
Italialaista ruokaa pidetään jatkuvasti maailman suosituimpana ruokalajina, eikä sinun tarvitse katsoa paljon pidemmälle kuin herkulliseen risottoon ymmärtääksesi miksi. Kuin taikaiskusta lyhytjyväinen riisi muuttuu perusaineksesta kermaiseksi, ylelliseksi ja suussa sulavaksi annokseksi, joka päihittää joka kerta kaikki muut ruoat.
Risotto - alkuperä
Resepti, joka muistuttaa eniten nykyisin tuntemaamme ja rakastamaamme risottoa, on yhtä olennaisen italialainen kuin pasta, ja se on kirjoitettu vuonna 1809 Milanossa. Nykyään se tunnetaan nimellä risotto alla Milanese, ja reseptissä käytettiin alunperinkin kermaista keltaista riisiä, johon lisättiin sahramia sen ominaisvärin vuoksi. Siitä ruokalaji kehittyi nopeasti lukemattomiin nykyisin tuntemiimme lajikkeisiin.
Treffi-ilta ja gourmet-risotto
Harva asia tekee niin suuren vaikutuksen kuin kotiruoka, ja on mahtavaa, että herkullista risottoa voi valmistaa myös kotona. Tarjoile risotto raikkaan sitruunavichyn tai kuohuvan kanssa.
Parhaat riisityypit risottoon
Mikä tahansa erityisen tärkkelyspitoinen riisi sopii hyvin. Suosittuja lajikkeita ovat Arborio (yleisin ja suosituin), Carnaroli (pulleampi, suurempi jyvä) tai Vialone Nano (paksumpi ja vähemmän tärkkelyspitoinen lajike).