Risotto

Risotto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

30 minuuttia

Risotto on herkullinen italialainen ruoka, johon voi makunsa mukaan lisätä esimerkiksi pinaattia tai sieniä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • 2 dl arborio- tai avorioriisiä
  • 5- 6 dl kasvislientä
  • ( ½ dl kuivaa valkoviiniä )
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3- 4 rkl Arla Meijerivoita huoneenlämpöisenä Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 dl Castello Daringly Different Monastery -juustoa raastettuna
  • mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita risoton valmistus kiehauttamalla kasvisliemi ja viini.
2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Freesaa voissa paksupohjaisessa kattilassa.
3. Lisää kattilaan riisi koko ajan sekoittaen ja kaada vähän kasvislientä päälle. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, välillä sekoitellen ja nestettä vähitellen lisäten. Kun riisi alkaa pehmetä, mutta riisinjyvät ovat silti kiinteitä, risotto on valmista.
4. Lisää voinokareet, suola ja pippuri. Lisää risottoon haluamasi lisukkeet alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Sienirisotto

Lisää risoton joukkoon 200 g voissa paistettuja sieniä, esim. herkkutatteja, portobello-sieniä tai herkkusieniä.

Parsarisotto

Lisää risoton joukkoon 200 g keitettyä parsaa palasina.

Pinaattirisotto

Lisää risoton joukkoon 250 g voissa freesattua pinaattia.

Milanese

Mausta risoton kasvisliemi 1/2 pussillisella sahramia.

Lisää herkullisia ideoita