
Omenamuffinit tuorejuustokuorrutteella

Tee näin:
Omenamuffinit
Omenamuffinien kuorrutus
Omenamuffinien koristelu
Tarjoiluehdotus
Vinkki
Voit aloittaa ruskistamalla voin antaaksesi sille tarpeeksi aikaa jäähtyä muffinssien paistumisen aikana. Pidä silmällä sitä ruskistuksen aikana; voi palaa helposti pohjaan. Etsi kullanruskeaa väriä ja pähkinäistä tuoksua, sitten poista se heti lämmöltä. Sama pätee mantelien paahtamiseen pinnalle. Ne myös muuttuvat nopeasti paahdetuista palaneiksi. Ne alkavat myös tuoksua pähkinäiseltä, kun ne ovat valmiita, ja niiden tulisi olla vain juuri kullanruskeita, kun poistat ne lämmöltä.
Ainekset
Omenamuffinit
150 g | |
Sokeria
|
2 dl |
Kananmunaa
|
2 |
Vehnäjauhoja
|
3 dl |
Leivinjauhetta
|
2 tl |
½ dl | |
Iso omena
|
1 |
Kanelia
|
½ tl |
Sokeria omenapalojen kuorruttamiseen
|
2 rkl |
Omenamuffinien kuorrute
60 g | |
Tuorejuustoa
|
150 g |
Tomu sokeria
|
1½ dl |
Vaniljasokeria
|
1 tl |
Koristelu
Manteleita
|
---|
Lisää herkullisia ideoita
Omenamuffinssit tuorejuustokuorrutteella hurmaa herkullisuudellaan vuoden ympäri
Olitpa sitten nauttimassa rauhallisesta hetkestä yksin tai jakamassa niitä vieraiden kanssa, nämä omenamuffinssit varmasti viehättävät ja tyydyttävät jokaisen makean nälän. Ne ovat helppoja valmistaa ja sisältävät täydellisen sekoituksen lohdullisia makuja ja herkullista rakennetta.
Mehukas muffinssipohja pehmeillä omenoilla ja makealla kanelilla
Avainasemassa on muffinssi, joka sisältää rapeaksi paistettuja omenapaloja. Ne lisäävät miellyttävää purutuntumaa muuten pehmeään kakkuun, ja kiitos niiden pehmeyden ja ympäröivän makean kanelin, ne sulautuvat saumattomasti sekä rakenteeltaan että maultaan mehukkaaseen kakkuun.
Koristele voi-tuorejuustokuorrutteella
Kanelilla ja omenalla maustetut muffinssimme saavat päälleen parhaan kuorrutuksen täydentämään niiden lämpimiä, kodikkaita makuja: ruskistetun voin kuorrutuksen tuorejuustolla ja vaniljalla. Se on melkein kuin tavallinen tuorejuustokuorrutus, paitsi että voi ruskistetaan ennen sen vatkaamista tuorejuuston kanssa. Ruskistettu voi lisää rikasta, pähkinäistä syvyyttä karamellimaisin sävyin, ja yhdistettynä tuorejuuston kirpeyteen ja vaniljan makeuteen se luo ylellisen kuorrutuksen.
Voi-tuorejuustokuorrute toimii myös herkullisena koristeena. Voit pursottaa sen tyylikkäiksi kierteiksi tai huipuiksi tai levittää sen lastalla tai veitsellä rustiikkisemman ilmeen aikaansaamiseksi.
Lisää rapeutta paahdetuilla manteleilla
Näiden muffinssien pohja on ihanan mehukas ja pehmeä, joten mantelien kanssa pinnalla saat herkullista rapeutta. Mantelit on paahdettu täydellisiksi, mikä korostaa niiden pähkinäistä makua, ja se täydentää kauniisti niiden hienostunutta omenaista murua. Mantelien paahtaminen ei ainoastaan lisää tekstuurikontrastia, vaan syventää myös koko makukokemusta.
Herkku itsellesi tai vieraillesi
Helppotekoiset omenamuffinssimme ovat herkku jokaiselle makean ystävälle. Mehukkailla omenataskuilla saat uskomattoman yhdistelmän makeita omenoita, lämmintä kanelia ja rikasta kuorrutusta. Ne ovat suosikkeja mihin tahansa tilaisuuteen, olitpa etsimässä yksinkertaista reseptiä itsesi hemmotteluun sateisena iltapäivänä tai jos sinulla on vieraita kylässä. Voit myös tehdä niitä herkulliseksi lisäksi jälkiruokapöytään, sillä ne täydentävät helposti lähes mitä tahansa muuta jälkiruokaa.
Tarjoile niitä yhdessä pirteiden sitruunamuffinssien, vadelma-marenkikakun tai klassisen mausteisen inkivääri-porkkanakakun kanssa.
Lisää oma twistisi
Jos haluat antaa henkilökohtaisen leiman näille omenamuffinsseille kanelilla, voit lisätä taikinaan mausteita kuten muskottipähkinää tai kardemummaa saadaksesi lisää mausteisia muffinsseja. Mantelien lisäksi pinnalle harkitse hienonnettujen pekaanipähkinöiden tai saksanpähkinöiden lisäämistä taikinaan ja ehkä myös pinnalle, jotta lisäät tekstuuria ja annat muffinsseille voimakkaamman pähkinäisen maun. Voit myös korvata osan taikinan sokerista fariinisokerilla syventääksesi karamellin sävyjä, mikä täydentää kauniisti kaneliomenoita. Lopuksi omenat ja rusinat ovat klassinen, rakastettu yhdistelmä, joten et tule katumaan rusinoiden lisäämistä taikinaan.