Ota créme frâiche noin 30 minuuttia ennen paholaisen munien valmistusta huoneenlämpöön, jotta tahnasta tulee mahdollisimman tasaista. Mikäli kuitenkin haluat sakeuttaa paholaisen munien täytettä entisestään, kokeile lisätä joukkoon kananmunan keltuainen.
Mikä on paholaisen muna ja miten niitä tehdään? Lue lisää alta!
2 rkl | |
Kananmunia
|
6 |
Paprikajauhetta
|
2 tl |
Tabascoa
|
1 tl |
Sinappia
|
1 tl |
Suolaa
|
½ tl |
Tuoretta ruohosipulia
|
2 rkl |
Paholaisen munat toimivat helppona ja herkullisena ruokahalun herättäjänä juhlissa ja miksei viikonloppunakin! Usein paholaisen munien täytteessä käytetään majoneesia, mutta olemme luoneet reseptin, jossa käytetään créme frâichea. Näin täytteen koostumuksesta ei tule niin raskas ja sitä on miellyttävä syödä.
Maustettu täyte on koostumukseltaan kermainen, samettinen ja lähes kuohkea. Näin se toimii loistavana vastakohtana kovaksi keitetyn munanvalkuaisen pehmeälle, hieman kumimaiselle koostumukselle, ja yhdistettynä saat herkullisen, vastustamattoman herkun, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen alkupalana. Paholaisen munat sopivat myös kylmien tarjoiltavien pöytään, missä voi olla esimerkiksi hummusta, perunasalaattia ja munasalaattia.
Paholaisen munia voi toki hyödyntää myös esimerkiksi lounasvaihtoehtona. Laita ne ruisleivän päälle niin saat niistä ruokaisampia helposti.
Mausteisessa paholaisen munat-reseptissämme olemme valinneet tabasco-kastikkeen, paprikan ja keltaisen sinapin yhdistelmäksi, jotta makuprofiili olisi monitahoinen ja sisältäisi mausteisia, savuisia ja makeita makuja, sekä happamia ja kirpeän etikkaisia vivahteita. Paholaisen munissa tulisuus tuntuu, mutta miellyttävällä ja ruokahalua herättävällä tavalla.