Paholaisen munat

Paholaisen munat

20 minuuttia
Paholaisen munat ovat herkullisia alkupaloja créme fraîche täytteellä. Paholaisen munat saavat makua tabascosta ja sinapista, ja ne sopivat niin juhlapöytään kuin viikonloppuun!
https://www.arla.fi/reseptit/paholaisen-munat/

Tee näin:

Paholaisen munat
  • Keitä ensiksi kananmunat koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja halkaise sitten kananmunat.
  • Kaiva varovasti keltuaiset esiin ja laita kulhoon. Muussaa keltuaiset yhdessä créme fraîchen, paprikajauheen, tabascon, sinapin ja suolan kanssa.
  • Jaa seos kananmunanpuolikkaiden päälle. Viimeistele paholaisen munat hienonnetulla ruohosipulilla.
  • Tarjoile paholaisen munat brunssilla tai alkupalana.
Valmis!
Valmistusvinkki

Ota créme frâiche noin 30 minuuttia ennen paholaisen munien valmistusta huoneenlämpöön, jotta tahnasta tulee mahdollisimman tasaista. Mikäli kuitenkin haluat sakeuttaa paholaisen munien täytettä entisestään, kokeile lisätä joukkoon kananmunan keltuainen.

Paholaisen munat Q&A

Mikä on paholaisen muna ja miten niitä tehdään? Lue lisää alta!

Mikä on paholaisen muna?
Paholaisen munat ovat suosittuja kaikkialla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa, ja niiden reseptit juontavat juurensa jo antiikin Roomaan. Ruoka koostuu kovaksi keitetyistä kananmunista, jotka on leikattu puoliksi ja täytetty täytteellä, joka on valmistettu sekoittamalla keltuaiset tässä reseptissä tuorejuustoon. Tämä kermainen täyte maustetaan useimmiten mausteilla, kuten tabascolla, sinapilla ja mausteilla, kuten paprika- ja cayennepippurilla. Ruoka tarjoillaan yleensä kylmänä ja koristeena käytetään tuoreita yrttejä, kuten ruohosipulia, ja elinvoimaisia mausteita, kuten paprikaa, jotka luovat kauniita värikontrasteja.
Miten paholaisen munia tehdään?
Mausteiset paholaisen munat ovat loistava alkupala, sillä ne ovat uskomattoman helppoja ja nopeita valmistaa. Kuori ensin kovaksi keitetyt munat ja leikkaa ne kahtia. Irrota keltuaiset ja soseuta ne haarukalla ennen kuin sekoitat ne pehmeään, huoneenlämpöiseen créme frâicheen. Mausta täyte tabascolla, sinapilla ja paprikalla. Mausta maun mukaan ennen kuin täytät puolitetut munat maustetulla keltuais- ja tuorejuustotäytteellä. Koristele ruohosipulilla raikkauden ja värin lisäämiseksi.
Kuinka kauan kananmunan keittäminen kestää?
Jotta kananmunasta tulisi kova, tulee sitä keittää 8 minuuttia. Aseta kananmunat yhteen kerrokseen kattilan pohjalle ja laita päälle kylmää vettä niin paljon, että kananmunat peittyvät kokonaan. Laita vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, aseta ajastin päälle 8 minuutiksi. Tämän jälkeen laita kananmunat kylmään veteen ja anna niiden olla siellä noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen niiden kuoriminen on helpompaa.
Voiko paholaisen munia pakastaa?
Emme suosittele paholaisen munien pakastamista, sillä täytteen créme frâiche muuttuu vetiseksi sulamisen jälkeen. Säilytä paholaisen munia jääkaapissa enintään 2 päivää ilmatiiviissä astiassa.
Mitä sana "paholainen" tarkoittaa paholaisen munissa?
Termi paholainen viittaa paholaisen munien täytteeseen. Silloin tarkoitetaan yleensä tulista, mutta myös esimerkiksi mausteinen sopii tähän määritelmään.

Ainekset

Paholaisen munat
2 rkl
Kananmunia
6
Paprikajauhetta
2 tl
Tabascoa
1 tl
Sinappia
1 tl
Suolaa
½ tl
Tuoretta ruohosipulia
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita

Klassiset paholaisen munat toimivat alkupalana

Paholaisen munat toimivat helppona ja herkullisena ruokahalun herättäjänä juhlissa ja miksei viikonloppunakin! Usein paholaisen munien täytteessä käytetään majoneesia, mutta olemme luoneet reseptin, jossa käytetään créme frâichea. Näin täytteen koostumuksesta ei tule niin raskas ja sitä on miellyttävä syödä.

Maustettu täyte on koostumukseltaan kermainen, samettinen ja lähes kuohkea. Näin se toimii loistavana vastakohtana kovaksi keitetyn munanvalkuaisen pehmeälle, hieman kumimaiselle koostumukselle, ja yhdistettynä saat herkullisen, vastustamattoman herkun, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen alkupalana. Paholaisen munat sopivat myös kylmien tarjoiltavien pöytään, missä voi olla esimerkiksi hummusta, perunasalaattia ja munasalaattia.

Paholaisen munia voi toki hyödyntää myös esimerkiksi lounasvaihtoehtona. Laita ne ruisleivän päälle niin saat niistä ruokaisampia helposti.

Tunne tabascon, sinapin ja paprikan tulisuus

Mausteisessa paholaisen munat-reseptissämme olemme valinneet tabasco-kastikkeen, paprikan ja keltaisen sinapin yhdistelmäksi, jotta makuprofiili olisi monitahoinen ja sisältäisi mausteisia, savuisia ja makeita makuja, sekä happamia ja kirpeän etikkaisia vivahteita. Paholaisen munissa tulisuus tuntuu, mutta miellyttävällä ja ruokahalua herättävällä tavalla.