Blinit smetanatäytteillä

Blinit smetanatäytteillä

Blinit smetanatäytteillä sopivat niin pääruoaksi kuin brunssilla tarjottaviksi. Helpot herkulliset täytteet teet sekoittamalla smetanaan mätiä ja savulohta.
https://www.arla.fi/reseptit/blinit-smetanataytteilla/

Tee näin:

Valmista blinit
  • Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi mikrossa. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta. Mittaa joukkoon tattarijauhot ja sokeri ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna taikinan kohota vähintään tunti, mieluiten kaksi, huoneenlämmössä.
  • Kun taikina on kohonnut, sulata voi ja kuumenna maito. Älä kiehauta.
  • Erottele kananmunasta valkuainen kulhoon ja ota keltuainen talteen. Vatkaa valkuainen tehosekoittimella kiinteäksi vaahdoksi.
  • Sekoita maito, suola, voisula ja keltuainen kohonneen taikinan sekaan vispilällä vatkaten, kunnes seos on tasainen.
  • Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu valkuainen taikinan sekaan nostellen.
  • Paista blinit kirkastetussa voissa lettu- tai blinipannussa. Tarjoa heti tai lämmitä blinit uunissa ennen tarjoilua.
Valmista smetanatäytteet
  • Valmista smetanatäytteet sillä välin, kun blinitaikina kohoaa. Jos käytät pakastettua mätiä, ota se ajoissa sulamaan ja valuta ylimääräiset nesteet pois lävikössä.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa smetana, mäti, sipuli ja mausteet ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Hienonna savulohi käsin. Tarkista, ettei joukkoon jää ruotoja. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kulhossa smetana, kala, ruohosipuli, puolikkaan sitruunan mehu ja mausteet.
  • Säilytä täytteet jääkaapissa kannellisessa astiassa. Tarjoa täytteet lämpimien blinien ja kirkastetun voisulan kera.
Valmis!

Ainekset

Blinit
4
Hiivaa
20 g
Tattarijauhoa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kuumaa maitoa
1 dl
1 rkl
Kananmuna
1
Smetanatäytteet
120 g
Siian mätiä
100 g
Punasipuli
1
Mustapippuria
¼ tl
120 g
Savulohta
100 g
Sitruunamehu
½
Ruohosipulia hienonnettuna
1 dl
Lisää herkullisia ideoita