Sitruunamoussepommit

Sitruunamoussepommit

60+ min
Raikasta sitruunamoussea kakun muodossa? Kyllä kiitos! Sitruunamoussepommit maistuvat erityisesti pääsiäisenä, mutta tuovat ne auringon milloin tahansa iltapäivän kahvihetkiin kirkkaankeltaisen värinsä ansiota.
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunamoussepommit/

Tee näin:

Sitruunamousse
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, sitten sekoita joukkoon sitruunankuori.
  • Lämmitä sitruunamehu juuri kiehumispisteen alapuolelle ja poista lämmöltä.
  • Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne sitruunamehuun.
  • Jäähdytä hieman munaseoksen kanssa, sitten kääntele loppuun munaseokseen.
  • Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti hieman jähmettyneeseen munaseokseen.
  • Sekoita joukkoon rahka-jogurtti.
  • Kaada mousse silikonimuotteihin (noin 1 dl kukin) ja pakasta vähintään 5 tunnin ajan.
Sitruunamoussepommien kuorrute
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  • Laita kattilaan sokeri, maito ja glukoosisiirappi.
  • Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, kunnes sokeri liukenee.
  • Poista lämmöltä.
  • Purista liivatelehdistä vesi pois, ja sulata ne maito-sokeriseokseen.
  • Laita valkosuklaa korkeaan astiaan, lisää elintarvikeväri ja kaada päälle lämmin liivateseos.
  • Anna seistä noin 1 minuutti, kunnes suklaa sulaa.
  • Kallista astiaa ja upota sauvasekoitin hitaasti seokseen.
  • Sekoita tasaiseksi, pidä sekoitin upotettuna ilmakuplien välttämiseksi.
  • Nosta sekoitin hitaasti ylös kallistaen astiaa.
  • Napauta astiaa muutaman kerran työtasoa vasten, jotta ilmakuplat nousevat pintaan ja poista ne lusikalla.
  • Siivilöi kuorrute hienon siivilän läpi kannuun tai nokalliseen astiaan.
  • Poista ylimääräiset ilmakuplat lusikalla.
  • Peitä kuorrute tuorekelmulla varmistaen, että se koskettaa kuorrutteen pintaa.
  • Anna jäähtyä noin 35°C:een, tarkista lämpötila ajoittain sokerilämpömittarilla.
  • Sillä välin jauha pistaasipähkinät.
  • Ota jäädytetyt mousset pakastimesta ja irrota ne silikonimuoteista.
  • Aseta ne ritilälle, jonka alla on puhdas uunipelti ylimääräisen kuorrutteen keräämiseksi.
  • Kaada kuorrute varovasti kakkujen päälle, anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois muutaman minuutin ajan.
  • Kasta kuorrutettujen moussien pohjat yksitellen jauhettuihin pistaasipähkinöihin.
  • Siirrä sitruunamoussepommit lautaselle ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi tai kunnes ne ovat sulaneet.
Pistaasituilés
  • Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita hyvin.
  • Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle.
  • Paista uunin keskitasolla kullanruskeaksi.
  • Tämä kestää noin 8-10 minuuttia, mutta tarkkaile, ettei pistaasituilét pala.
  • Anna jäähtyä täysin.
  • Murra 10 palaseksi ja aseta sulanut kuorrutettu sitruunamousse kunkin tuilen keskelle.
  • Koristele makusi mukaan ja tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Sitruunamoussen salaisuus on rakenteessa. Ole varovainen ja kääntele kuohukermaa ja rahka-jogurttia varoen sitruunaseokseen, jotta ilmavuus säilyy. Kun sekoitat liivatetta lämpimään sitruunamehuun, varmista, että liivate on täysin liuennut tasaiseksi koostumukseksi. Peilikuorrutteen kanssa kärsivällisyys on valttia. Anna sitruunamoussen jähmettyä kunnolla pakastimessa ennen kuorruttamista. Sen tulisi olla täysin jäässä, ei vain hieman. Kun se on täysin jäässä, kuorrute asettuu välittömästi ja estää moussen sulamisen tai muodonmuutoksen, kun lämmin kuorrute kaadetaan sen päälle.

Ainekset

Sitruunamoussepommit
Liivatelehtiä
6
Kananmunia
5
Sokeria
50 g
Sitruunankuorta
2 tl
Sitruunamehua
¾ dl
2¾ dl
2¾ dl
Sitruunamoussepommien kuorrute
Liivatelehtiä
4
Sokeria
200 g
1¾ dl
Glukoosisiirappia
40 g
Valkosuklaa
200 g
Keltaista elintarvikevärejä
Pistaasipähkinöitä
100 g
Pistaasituilé
100 g
Sokeria
100 g
Vehnäjauhoja
100 g
Munanvalkuaista
3
Pistaasipähkinöitä
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Prinsessaleivokset
1 tunti
Prinsessaleivokset
(5)

Tee vaikutus ihanilla sitruunamoussepommeilla

Kauniisti peilikuorrutteella ja pistaasituilella koristellut pienet sitruunamoussepommit ovat täydellisiä lisäämään ripauksen eleganssia mihin tahansa jälkiruokapöytään. Ja erityisesti pääsiäisjuhliin, kun etsit kirkasta keskipistettä koristamaan pöytää. Sitruunamoussen kevyt, ilmava rakenne tarjoaa raikkaan kontrastin rikkaille, juhlaville aterioille, joita tyypillisesti tarjoillaan pääsiäisen aikaan, ja moussen eloisa keltainen sävy, joka muistuttaa keväisiä kukkia, lisää iloisen elementin jälkiruokavalikoimaasi.

Tarjoillaan rapealla pistaasituilé-pohjalla

Tämän tyylikkään jälkiruoan perustana on rapea pistaasituile-pohja, joka tarjoaa miellyttävän tekstuurikontrastin sileälle mousselle. Suolaamattomien pistaasipähkinöiden pähkinäinen maku täydentää sitruunoiden kirpeää makua, luoden harmonisen makutasapainon. Tämä pohja ei ainoastaan vahvista kirpeän makeaa makuprofiilia, vaan lisää myös rustiikkista charmia esillepanoon, tehden siitä visuaalisesti houkuttelevan osan jokaisesta jälkiruokapöydästä.

Päällystetty kirkkaankeltaisella kuorrutteella

Herkullinen, samettinen sitruunamousse on kääritty kiiltävään keltaiseen peilikuorrutteeseen. Kuorrute parantaa visuaalista houkuttelevuutta ja lisää ylimääräisen kerroksen makeaa, samettista tekstuuria. Se näyttää keväiseltä ihmeeltä, vangiten vuodenajan olemuksen sen kirkkaassa kiillossa. Kuorrutetut mousse-pommit, koristeltuna kirpeällä ketunleivällä, tuovat ripauksen keväistä puutarhaa pöytääsi, yhdistäen kevään raikkaat maut jälkiruoan nautinnollisuuteen.

Ideoita sitruunamoussepommi-reseptin muunteluun

Vaikka nämä klassiset sitruunamoussepommit ovatkin herkullisia, on useita tapoja lisätä oma twistisi tähän reseptiin. Harkitse appelsiininkuoren lisäämistä moussen sekaan sitrusmaisen maun aikaansaamiseksi tai limetinkuoren lisäämistä kirpeän maun tehostamiseksi. Voit myös ripotella päälle syötäviä kukkia vielä juhlavamman ilmeen saavuttamiseksi. Toisen väripilkun aikaansaamiseksi valuta kakkujen päälle vadelma- tai mansikkacoulisia. Tai täydentääksesi makeita ja kirpeitä makuja, ripottele kakkujen päälle valkosuklaalastuja.

Jos haluat kokeilla muita ylellisiä, tyylikkäitä reseptejä, meillä on juuri sitä mitä tarvitset. Esimerkiksi sitruunamoussekakkumme pistaasi- ja mantelikakkupohjilla, joka on myös kohotettu kauniilla, keltaisella peilikuorrutteella. Voit myös nauttia kirpeästä ja kermaisesta sitruunatäytteestämme mini sitruunamarenkipiirakoissamme tai klassisessa sitruunapiirakassamme marengin kera.