Pääsiäiskana

Pääsiäiskana

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Mehukas pääsiäiskana on maistuva vaihtoehto lampaan tilalle pääsiäispöytään.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 broileri
  • 1 sitruuna
  • muutama oksa tuoretta oreganoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Maustevoi

  • 75 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Valmista maustevoi sekoittamalla pehmeään voihin kaikki ainekset. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja ota esille muutama oksa tuoretta oreganoa. Työnnä sormesi broilerin rintafileiden ja nahan väliin varovasti. Ota maustevoista viipaleita ja työnnä ne nahan ja lihan väliin niin että liha peittyy maustevoilla. Työnnä sitruunaviipaleita ja tuoretta oreganoa sekä maustevoita linnun vatsaan. Sido lintu paistinarulla. Lopun voin voi hieroa koipien päälle. Rouhi lopuksi broilerin päälle hieman mustapippuria ja suolaa. Laita broileri uunipussiin ja nosta uunivuokaan. Paista broileria 200-asteisessa uunissa n. tunti. Liha on kypsää, kun sen sisälämpötila on +75 astetta. Voit myös testata kypsyyttä työntämällä cocktailtikun broileriin ja mikäli ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää.

Vinkki

Tämän pääsiäisreseptin meille suunnitteli Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Lisää herkullisia ideoita