Haudutettu karitsan lapa ja selleripyree

Haudutettu karitsan lapa ja selleripyree

Tällä reseptillä voi loihtia herkullisen aterian, josta riittää isommallekin perheelle. Sopii esimerkiksi pääsiäispöytään.
https://www.arla.fi/reseptit/haudutettu-karitsan-lapa-ja-selleripyree/

Tee näin:

Karitsa
  • Suolaa ja pippuroi karitsan lavat kauttaaltaan. Peitä ne kattilassa vedellä ja lisää rosmariinin oksat. Keitä keskilämmöllä noin 3,5 tuntia tai kunnes liha on täysin pehmeää ja luut irtoavat helposti vetämällä. Nosta lavat pois keitinliemestä ja anna niiden kuivua hetki. Irrota luut sekä putsaa muut epäpuhtaudet niistä pois ja revi lavat lämpöisinä melko pieniksi paloiksi, pikkurillin kokoisiksi suurimmillaan. Voit nyppiä joukkoon myös keitettyjä rosmariinin neulasia. Suolaa ja pippuroi revitty lapa ja laita se leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan ja prässää se yön yli painon alla jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi, paista pannulla voissa ja lämmitä palat uunissa tarjolle.
Selleripyre
  • Kuori ja pilko juurisellerit veteen 2 x 2 cm kuutioiksi tai muuten tasakokoisiksi paloiksi. Suolaa ja sokeroi vesi ja keitä sellerit vedessä melkein kypsiksi asti. Lisää voi ja kerma ja keitä hetki, kunnes selleri on kypsää. Siivilöi keitinliemi pois ja soseuta pyre tehosekoittimessa lisäten keitinlientä tarvittaessa ohentamiseen. Tarkista maku. Tarjoile karitsan kanssa.
Rosmariinismetana
  • Vatkaa smetana melkein kovaksi. Pilko rosmariini pieneksi ja lämmitä sitä muutama minuutti kattilassa, jotta aromit vapautuvat kunnolla. Jäähdytä rosmariini, lisää se smetanan joukkoon ja mausta smetana suolalla sekä pippurilla. Tarjoa smetanaa karitsan ja selleripyreen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Haudutettu karitsa
Karitsan lapaa
3
Vettä
Suolaa
Mustapippuria
Rosmariinin oksia
4
Selleripyre
Isokokoinen juuriselleri
1
Vettä
½ l
Suolaa
Sokeria
40 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
1 l
Rosmariinismetana
300 g
Rosmariinin oksaa
2
Suolaa
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita