Persikkapiirakat

Persikkapiirakat

Pääsiäinen on aikaa, jolloin on lupa herkutella. Nämä värikkäät ja hedelmäiset persikkapiirakat maistuvat raskaankin pääsiäisaterian päätteeksi.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kauli lehtitaikinalevyjä hieman ja aseta pellille leivinpaperin päälle.
  • Sulata voi ja sekoita se hunajan kanssa. Voitele levyt voi-hunajaseoksella.
  • Leikkaa persikat ohuiksi siivuiksi erottamatta siivuja kuitenkaan toisistaan niin, että niistä muodostuu kevyesti painamalla "viuhka". Aseta yksi persikka"viuhka" nyt kunkin taikinalevyn päälle.
  • Paista leivoksia uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
  • Vatkaa kerma ja tomusokeri keskenään. Sekoita mukaan sitruunamelissa.
  • Ripottele valmiille leivoksille tomusokeria ja tarjoile sitruunamelissakermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Torttutaikinalevyä
4
1½ rkl
Hunajaa
1½ rkl
Säilykepersikoita puolitettuina
2
Sokerikuorrute
Sitruunamelissalla maustettu kerma
2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Hienonnettua sitruunamelissaa
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Mangorahkapiirakka
1 tunti
Mangorahkapiirakka
(27)