Persikkapiirakat

Persikkapiirakat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Pääsiäinen on aikaa, jolloin on lupa herkutella. Nämä värikkäät ja hedelmäiset leivokset maistuvat raskaankin pääsiäisaterian päätteeksi.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Sitruunamelissalla maustettu kerma

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli lehtitaikinalevyjä hieman ja aseta pellille leivinpaperin päälle. Sulata voi ja sekoita se hunajan kanssa. Voitele levyt voi-hunajaseoksella. Leikkaa persikat ohuiksi siivuiksi erottamatta siivuja kuitenkaan toisistaan niin, että niistä muodostuu kevyesti painamalla "viuhka". Aseta yksi persikka"viuhka" nyt kunkin taikinalevyn päälle. Paista leivoksia uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Vatkaa kerma ja tomusokeri keskenään. Sekoita mukaan sitruunamelissa. Ripottele valmiille leivoksille tomusokeria ja tarjoile sitruunamelissakermavaahdon kanssa.