Pienet sitruunapiirakat

Pienet sitruunapiirakat

Pienet ja kauniit sitruunapiirakat hurmaavat helppoudellaan. Pienet sitruunapiirakat sopivat pääsiäisen kahvipöytään ja ne maistuvat myös sellaisenaan.
https://www.arla.fi/reseptit/pienet-sitruunapiirakat/

Tee näin:

Piirakkataikina
  • Sekoita jauhot ja tomusokeri.
  • Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi se jauhoseokseen.
  • Yhdistä taikina veteen ja jaa se 12 pieneen torttuvuokaan (noin 1 dl kutakin), painele taikina huolellisesti reunoille.
  • Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan.
  • Kuumenna uuni 200°C.
  • Paista piirakoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  • Irrota ne varovasti vuoista ja anna jäähtyä täysin ritilällä.
Sitruunatäyte
  • Sulata voi raastetun sitruunankuoren ja -mehun kanssa.
  • Vatkaa keltuaiset, valkuaiset ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää vähitellen lämmin voiseos.
  • Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes se sakenee.
  • Halutessasi siivilöi seos sitruunankuoren poistamiseksi, jaa sitten täyte torttupohjille.
  • Anna torttujen kovettua jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan.
Marenki
  • Juuri ennen tarjoilua, vatkaa valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu, kunnes sokeri liukenee ja seos muuttuu jäykäksi marengiksi.
  • Lisää marenki tortuille pursotinpussilla tai lusikalla.
  • Käytä kaasupoltinta marengin kevyeen karamellisoimiseen ja koristele sitruunapiirakat syötävillä kukilla.
Valmis!
Vinkki

Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, voit karamellisoida marengin noin 2 minuutin ajan uunin yläosan grillivastuksen alla pitäen luukkua auki. Seuraa niitä tarkasti – marenki saa vain hieman väriä, ja se tapahtuu nopeasti. Pienien sitruunapiirakoiden sijaan voit tehdä yhden ison piirakan. Siinä tapauksessa paistoaika on noin 20 minuuttia, ja tarvitset 23-25 cm piirakkavuoan. Kun piirakat on paistettu ja jäähtyneet, on parasta säilyttää ne jääkaapissa. Peitä ne löyhästi tuorekelmulla tai laita ne ilmatiiviiseen astiaan, jotta ne eivät ime jääkaapista hajuja. Ne ovat parhaimmillaan nautittuna 1-2 päivän sisällä paistamisesta, jotta varmistat parhaan rakenteen ja maun. Pidä mielessä, että marenki saattaa alkaa itkeä ja menettää rakenteensa ajan myötä, erityisesti jos se altistuu kosteudelle tai lämpötilan vaihteluille. Siksi suosittelemme piirakoiden nauttimista suhteellisen pian niiden valmistamisen jälkeen.

Ainekset

Piirakkataikina
Vehnäjauhoja
175 g
Tomu sokeria
3 rkl
100 g
Vettä
1½ rkl
Sitruunatäyte
100 g
Sitruunankuorta
1½ rkl
Sitruunamehua
½ dl
Kananmunan keltuaisia
4
Kananmunan valkuaista
2
Sokeria
85 g
Marenki
Kananmunan valkuaista
2
Sokeria
4 rkl
Sitruunamehua
½ tl
Koristeluun
Syötäviä kukkia
Lisää herkullisia ideoita
Kevään cupcakes
45 minuuttia
Kevään cupcakes
(0)

Valmista hurmaavi sitruunapiirakoita

Luo nämä viehättävät sitruunapiirakat tai sitruuna-marenkitortut, ja tee vaikutus jokaiseen pöydän ääressä. Niiden elegantti ulkonäkö ja hienostunut keltainen väri tiivistävät kevään olemuksen ja ovat täydellisiä pääsiäisjälkiruokana. Rapean pohjan, kirpeän sitruunatäytteen ja makean marengin yhdistelmä on harmoninen makujen ja rakenteiden liitto, jolle on yksinkertaisesti mahdotonta vastustaa.

Rapea pohja, raikas sitruunatäyte ja makea marenkikuorrutus

Torttujen pohjana on klassinen murotaikina, joka tarjoaa ihanteellisen tasapainon rapeuden ja herkkyyden välillä ja luo pohjan eloisalle sitruunatäytteelle. Kirpeät sitruunankuoren ja sitruunamehun nuotit yhdistyvät luoden virkistävän sitruksisen täytteen. Kaiken kruunaa pehmeät marenkihuiput, jotka lisäävät makeutta ja eleganssia, tehden jokaisesta suupalasta ihastuttavan makujen ja rakenteiden sinfonian.

Tarjoile pienet sitruuna-marenkitortut iltapäivän tai illan herkkuna

Nämä viehättävät mini sitruuna-marenkitortut ovat paitsi visuaalisesti houkuttelevia, myös uskomattoman maukkaita. Harkitse niiden tarjoamista iltapäiväteen tai -kahvin kanssa; kirpeä sitruunatahna ja makea marenki tarjoavat ylellisen kontrastin, joka sopii kauniisti yhteen suosikkijuomasi kanssa. Tai esittele ne suloisena päätöksenä illalliselle tai kokoontumiselle vieraiden kanssa. Niiden koko tekee niistä täydellisiä yksittäisiä annoksia, joten voit luoda unohtumattoman jälkiruokakokemuksen perheellesi ja ystävillesi. Olipa kyseessä päiväaikainen herkuttelu tai tyylikäs illallisen loppuhuipennus, nämä kirpeät tortut kermaisen makealla marengilla varmasti miellyttävät jokaista makuaistia.

Muita yksittäisiä jälkiruoka-annoksia kokeiltavaksi ovat mehevät porkkanamuffinssit, maukkaat sitruunakeksit tai makeat omena-porkkanamuffinit.

Lisää oma twistisi

Voit helposti tuoda vaihtelua, jos mieli tekee kokeilla jotain uutta. Lisää sitruksinen vivahteikkuus kokeilemalla muita sitrushedelmien makuja, kuten appelsiinin tai limetin kuorta, nautinnollisen variaation aikaansaamiseksi. Mini tortut ovat jo itsessään ihania syötävien kukkien ja karamellisoidun marengin kanssa, mutta voit myös koristella ne sitrushedelmien viipaleilla tai ripauksella tomusokeria.

Voit myös kokeilla erilaisia torttuvuokia tai muotoja luodaksesi yksilöllisiä minitorttuja, joilla jokaisella on oma erottuva luonteensa.