Lammasta valkosipulin ja vuohenjuustotahnan kera

Lammasta valkosipulin ja vuohenjuustotahnan kera

Arvioi

(3)

Lammas valkosipulin ja vuohenjuustotahnan kera on mainio ruoka pääsiäispyhiksi.

Ainekset

Annokset
  • 500 g lampaan ulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 4 valkosipulia
  • 10 kpl timjamin oksia
  • 4 kpl rosmariinin oksaa

Juustotahna

  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1 dl Ingman luonnonjogurttia
  • 1 rs krassia

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ja ruskista se joka puolelta Ingmariinissa. Puolita kokonaiset valkosipulit vaakasuunnassa. Voitele leikkuupinnat seoksella, jossa on 1 rkl sulatettua Ingmariinia sekä varsista irrotetut timjamin ja rosmariinin lehdet. Laita uunivuokaan lihan kanssa. Kypsytä uunin keskiosassa, kunnes lihan sisälämpö on 58 °C, noin 30 minuuttia. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Sekoita juusto ja jogurtti tasaiseksi tahnaksi, mausta hienonnetulla krassilla. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile juustotahnan ja valkosipulin kanssa.