Parsaa ja kylmäsavustettua lohta

Parsaa ja kylmäsavustettua lohta

Parsa ja kylmäsavustettu lohi on erinomainen alkupala esimerkiksi joulupöytään!

Tee näin:

  • Kuori valkoinen parsa perunankuorimaveitsellä, aloita nupun alta. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Leikkaa pois tarvittaessa parsojen kovat tyvet. Keitä vihreä parsa kevyesti suolatussa vedessä 2-3 minuuttia, kunnes parsa on al dente. Valkoinen parsa vaatii pidemmän ajan eli 10 minuuttia tai pidempään parsan tuoreudesta ja koosta riippuen. Valuta parsa. Sekoita kastike. Jaa parsat neljälle lautaselle. Asettele parsojen päälle kylmäsavulohivipaleet ja lisää kastiketta.
Valmis!

Ainekset

Nippu valkoista tai vihreää parsaa, n. 500 g
1
Ohutta viipaletta kylmäsavulohi
4
Kastike
200 g
Sitruunan kuorta raastettuna
1 tl
Sitruunamehua
2 tl
Hunajaa
1 rkl
Suolaa
¼ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl