Parsasalaatti

Parsasalaatti

25 minuuttia
Parsasalaatti tuo kevään ihanat maut ruokapöytään. Couscous lisää ruokaisuutta raikkaaseen salaattiin. Kokeile herkullista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/parsasalaatti/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan parsasalaatti ja tee ensin sitruunavinegrette. Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunan mehu, hunaja, suola ja pippuri.
  • Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  • Leikkaa pois parsojen kovat kannat ja pilko parsat pienemmiksi paloiksi. Keitä parsoja ja vihreitä papuja kevyesti suolatussa vedessä noin 2 minuuttia.
  • Viipaloi kevätsipulit ja leikkaa retiisit neljänneksiksi. Sekoita sipulit ja retiisit couscousin, parsan ja vihreiden papujen joukkoon. Kaada parsasalaatin päälle sitruunavinegrette.
  • Mausta parsasalaatti suolalla ja mustapippurilla. Lisää salaatin päälle paahdetut pinjansiemenet.
  • Tarjoile valmis parsasalaatti Lempi turkkilaisen jogurtin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Couscousia
2½ dl
Kasvisfondia
2 dl
Tuoretta vihreää parsaa
250 g
Vihreitä papuja
100 g
Kevätsipuleita
4
Nippu retiisejä
Paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl
Mustapippuria
1 tl
Sitruunavinegrette
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
3 rkl
Sitruunamehu
1
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(27)