Kananmuna-bulgursalaatti

Kananmuna-bulgursalaatti

Arvioi

(3)

Kananmuna-bulgursalaatti sopii erinomaisesti vaikkapa ruokaisaksi lounaaksi.

Ainekset

Annokset
  • 340 g jokiravunpyrstöjä
  • 2 dl bulguria
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • 3 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 225 g vihreää parsaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 sitruuna
  • 1 l vihersalaattisekoitusta
  • 2 dl Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Tee näin:

Tee näin:

Keitä bulgur pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä. Kuori munat. Leikkaa leipien reunat pois. Leikkaa leivät kuutioiksi ja paista ne voissa pannulla. Keitä parsoja suolavedessä noin 2 minuuttia. Lisää joukkoon sokeriherneet viimeiseksi puoleksi minuutiksi. Valuta vesi pois ja huuhtele vihannekset kylmällä vedellä. Leikkaa parsa paloiksi. Puolita tomaatit ja kananmunat. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Aseta salaatti lautasille tai isolle tarjoiluvadille. Ripottele päälle bulgur, parsa, sokeriherneet ja ravunpyrstöt. Nostele päällimmäiseksi krutongit, tomaatit, munanpuolikkaat, sitruunalohkot ja smetana. Ripottele päälle mustapippuria. Halutessasi valuta päälle hieman oliiviöljyä.