Kuusenkerkkäpasta

Kuusenkerkkäpasta

20 minuuttia
Kuusenkerkkäpasta on kevään sesonkiruoka. Hyödynnä maukkaat kuusenkerkät herkullisessa pastassa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kuusenkerkkapasta/

Tee näin:

Kuusenkerkkäpasta
  • Aloita kuusenkerkkäpastan valmistus käsittelemällä kuusenkerkät. Huuhtele kuusenkerkät huolellisesti.
  • Laita kuusenkerkät, valkosipulit, sitruunankuori, 2 rkl auringonkukansiemeniä ja juustoraaste tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää oliiviöljyä, kunnes koostumus on sopivan juokseva. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita pastavesi kiehumaan ja mausta suolalla. Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.
  • Pastan kiehuessa paahda kuivalla pannulla 2 rkl auringonkukansiemeniä muutaman minuutin ajan ja siirrä sivuun. Lämmitä kerma pannulla ja lisää sekaan sitruunamehu sekä kuusenkerkkäsose. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria maun mukaan.
  • Valuta valmis spagetti lävikössä ja kaada sitten kastikkeen sekaan. Sekoita ja ripottele päälle paahdetut auringonkukansiemenet.
  • Tarjoile kuusenkerkkäpasta juustoraasteen ja timjamin kanssa. Halutessasi voit myös lisätä kokonaisia kuusenkerkkiä ja pirskotella vähän oliiviöljyä pastan päälle.
Valmis!
Huomio

Muistathan, että kuusenkerkät eivät kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan maanomistajalta on pyydettävä lupa niiden keräämiseen.

Ainekset

Kuusenkerkkäpasta
Kuusenkerkkiä
1½ dl
Valkosipulinkynsiä
2
Sitruunankuori
1
Auringonkukansiemeniä
2 + 2 rkl
½ dl
Oliiviöljyä
n. 1 dl
Spagettia
320 g
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
2 dl
Sitruunamehua
2 rkl
Suolaa ja pippuria
Päälle
Kourallinen kuusenkerkkä
Tuoretta timjamia
Oliiviöljyä