Lohkoperunat airfryerissä

Lohkoperunat airfryerissä

Perunasta on moneksi! Mikäli tavalliset ranskalaiset eivät maistu, mutta haluat valmistaa jotain airfryerilläsi - kokeile lohkoperunoita! Lohkoperunat on herkullinen lisuke minkä tahansa ruoan kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/lohkoperunat-airfryerissa/

Tee näin:

Lohkoperunat airfryerissä
  • Leikkaa perunat lohkoiksi.
  • Laita kulhoon ja sekoita joukkoon voi ja rypsiöljy sekä suola.
  • Laita perunat airfryerin koriin.
  • Kypsennä 180 °C:ssa noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Valmis!
Vinkki

Kun haluat valita oikeat perunat, valitse sellaisia lajikkeita jotka sopivat normaaliin ruoanlaittoon. Kun perunaviipaleet paistuvat ilmakeittimessä, pyrkikää siihen, että ne ovat ulkoa kullanruskeita, mutta sisäpuoli pysyy pehmeänä. Huomaa kuitenkin, että tarkka kypsennysaika saattaa vaihdella laitteestasi riippuen, joten aloita säännöllinen tarkistaminen noin 20 minuutin kuluttua.

Lohkoperunat airfryerissä Q&A

Lohkoperunat ovat herkullinen vaihtoehto erilaisten ruokien lisukkeeksi. Lue lisää alta!

Kuinka kauan lohkoperunoita täytyy valmistaa, jotta niistä tulee rapeita?
Täydellisen rapeuden saavuttaminen 180 °C:ssa kestää yleensä noin 25 minuuttia, mutta airfryerit, kuten uunitkin, ovat erilaisia, ja siksi myös kypsennysaika vaihtelee merkistä ja mallista riippuen. Kypsennysaikaan vaikuttavat muun muassa airfryerin koko, kapasiteetti ja sen täyttöaste, joten pidä lohkoperunoita silmällä niiden kypsymisen aikana.
Voiko lohkoperunoita lämmittää uudelleen airfryerissä?
Kyllä, voit lämmittää perunaviipaleet uudelleen airfryerissä. Jos sinulla on tähteitä, laita ne takaisin airfryeriin ja kuumenna uudelleen 180 °C:ssa noin 5-7 minuutin ajan. Tällä menetelmällä varmistetaan, että perunat lämpenevät läpikotaisin, ja lisäksi ne saavat takaisin ihanan rapeuden, joka on saattanut kadota jäähdytyksen aikana.
Mitä tarjoilla lohkoperunoiden kanssa?
Lohkoperunat sopivat monenlaisten ruokien kanssa. Ne sopivat erinomaisesti grillatun lihan, kuten pihvien tai kananrintojen, seuraksi. Jos olet rennon aterian tuulella, perunakiilat toimivat vaivattomasti lisukkeena voileipien tai hampurilaisten vieressä. Niille, jotka haluavat ne näyttelyn tähdeksi, niiden tarjoaminen itsenäisenä välipalana yhdessä dippivalikoiman kanssa on todellista herkkua. Ja jos haluat kevyempää makua, ne voivat täydentää salaatteja ja lisätä kontrastia rapeaan rakenteeseen.

Ainekset

Lohkoperunat airfryerissä
Perunoita
900 g
2 rkl
Suolaa
1 tl

Lohkoperunat valmistuvat airfryerissä kuin itsestään

Oletko koskaan halunnut tehdä maukkaan lisukkeen, mutta et ole halunnut vaivautua monimutkaisen valmistuksen kanssa? Tässä ovat yksinkertaiset ja helpot airfryerissä paistettavat lohkoperunat. Ne ovat täydellinen ratkaisu spontaaneihin illanistujaisiin tai viime hetken välipaloihin. Ehkä olet kutsunut ystäviäsi peli-iltaan tai etsit vain vaivatonta lisuketta arki-illan illalliselle. Valmistelu on minimaalista ja kypsennysprosessi suoraviivainen, joten nämä viipaleet sopivat kaikkiin tilaisuuksiin ilman tavallista keittiöstressiä.

Tee täydellisen rapeita lohkoperunoita

Yksi airfryerin erinomaisista ominaisuuksista on sen kyky tuottaa täydellisen rapeita tuloksia vähemmällä öljyn kulutuksella. Kuuma kiertävä ilma kypsentää lohkoperunat tasaisesti, jolloin ulkopinta on rapea ja kullanruskea ja sisäpinta pehmeä ja murea. Sano hyvästit läpimärille, öljyyn kastetuille perunoille. Nämä lohkoperunat ovat täydellisen rapeat, ja ne antavat tyydyttävän rapeuden jokaisella suupalalla.

Kokeile muitakin airfryer-reseptejä! Meidän kanan koipipalat, parsakaali ja kananugetit sopivat erinomaisesti lohkoperunoiden kaveriksi ja luovat täyteläisen makuelämyksen airfryerin kätevyydellä.

Herkullisia tapoja tarjoilla lohkoperunoita

Lohkoperunoiden kauneus on siinä, että voit tarjoilla niitä haluamallasi tavalla. Klassista ja yksinkertaista esitystapaa arvostaville niiden tarjoaminen lisäkkeenä on loistava valinta, erityisesti mehevän pihvin tai grillatun kanan rinnalla. Jos haluat erilaisia makuja, harkitse niiden tarjoamista dippiherkkuina. Valikoima dippejä ketsupista aioliin tai jopa mausteiseen salsaan voi nostaa nöyrän kekseistä dekadentiksi herkuksi. Niille, jotka pitävät perunoista hieman enemmän makua, sopii ehkä ladattu vaihtoehto. Kuvittele, että kiilojen päällä on runsaasti sulatettua juustoa, loraus smetanaa, ruohosipulia ja pekoninpaloja.

Kokeile yrttejä, mausteita ja juustoja

Yksi takuuvarma tapa varmistaa, ettet koskaan kyllästy näihin täydellisiin perunaviipaleisiin, on kokeilla eri makuja. Alkajaisiksi paprika antaa savuisen ja miedosti mausteisen vivahteen, joka nostaa ne välittömästi pykälän korkeammalle. Ripaus parmesaaniraastetta saattaa houkutella niitä, jotka kaipaavat ripauksen dekadenssia, sillä se sulaa ja muodostaa ihanan juustoisen kuoren. Valkosipulijauhe ei ainoastaan tuo vastustamattoman runsaan valkosipulin aromin, vaan myös parantaa makua. Voit myös koristella hienonnetulla tuoreella persiljalla, joka antaa virkistävän vivahteen, ja ripaus Cajun-maustetta antaa makupaloja, jotka kiehtovat makua.