Portobello hampurilaiset

Portobello hampurilaiset

50 minuuttia
Portobello hampurilaiset ovat mehukkaita ja ruokaisia kasvishampurilaisia. Yhdistä Portobello hampurilaisiin ihana itsetehty punasipulimarmeladi.

Tee näin:

  • Aloita Portobello hampurilaiset jvalmistamalla ensiksi punasipulimarmeladi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  • Laita sipulit kattilaan, lisää sokeri, hunaja, etikka, punaviini ja suola.
  • Keitä ja anna kiehua ilman kantta 15-20 min, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja seos on hilloutunut. Sekoita aina silloin tällöin. Anna marmeladin jäähtyä.
  • Poista Portobello-sienistä varret ja paista ne voissa pannulla 2-3 min molemmilta puolilta.
  • Ripottele sienten päälle suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa juusto viipaleiksi ja aseta kuumien sienien päälle.
  • Paahda tai grillaa hampurilaissämpylöiden leikattu puoli.
  • Kokoa Portobello hampurilaiset. Tarjoile Portobello hampurilaiset esimerkiksi itsetehtyjen bataattiranskalaisten kanssa.
Valmis!

Ainekset

Portobello-sientä
4
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 maustemitallinen
Punasipulimarmeladi
Punasipulia
2
Kidesokeria
2 rkl
Hunajaa
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Punaviiniä
2 rkl
Suolaa
1 maustemitallinen
Castello White with Pink Pepper -valkohomejuustoa
150 g
Hampurilaissämpylöitä
4
Aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleina
4 kpl
Chipotle-tahnaa
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita