Kasvismakaronilaatikko

Kasvismakaronilaatikko

Makaronilaatikko maistuu myös ilman lihaa! Kasvismakaronilaatikko on maukas arkiruoka.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Kasvismakaronilaatikko

Makaronilaatikko maistuu myös ilman lihaa! Kasvismakaronilaatikko on maukas arkiruoka.

Annoslukumäärä
  • 1 l keitettyä pastaa (n. 300 g kuivana)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl Arla Meijerivoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa
  • 5 kananmunaa
  • 3 dl Arla Emmental juustoa raastena
  • 1 ruukku tuoretta tai 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl raastettua muskottipähkinää

Tomaattilisuke

  • 4 tomaattia tai 300 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl mustia oliiveja
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 maustemitallista suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • ½ ruukku tuoretta tai 2 tl kuivattua basilikaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa niin kauan, että ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon keitetty pasta ja lisää seos voideltuun uuninkestävään vuokaan. Sekoita maito, kananmunat, juustoraaste, silputtu basilika, suolaa, mustapippuri ja muskottipähkinä, ja kaada vuokaan pastan päälle. Paista uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Tomaattilisuke: Pilko tomaatit tai puolita kirsikkatomaatit. Sekoita muiden ainesten kanssa ja lusikoi makaroonilaatikon päälle tarjoiltaessa. Halutessasi tarjoile lisäksi romainesalaatin tai rucolan kera.

Vinkit

Voit lisätä makaronilaatikon proteiinipitoisuutta käyttämällä esimerkiksi soija- tai härkäpapurouhetta. Silloin voit soveltaa lihamakaronilaatikon ohjetta ja korvata jauhelihan kasvisproteiinilla.

Suositellut tuotteet