Kasvismakaronilaatikko

Kasvismakaronilaatikko

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Kasvismakaronilaatikko on helppo ja maistuva arkiruoka. Cheddar-juusto lisää laatikon maukkautta. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 l keitettyä pastaa (n. 300 g kuivana)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa Vanhanajan täysmaitoa Suomesta
  • 5 kananmunaa
  • 3 dl Arla Tolkuton Cheddar -juustoa raastena
  • 1 ruukku tuoretta tai 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl raastettua muskottipähkinää

Tomaattilisuke

  • 4 tomaattia tai 300 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl mustia oliiveja
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 maustemitallista suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • ½ ruukku tuoretta tai 2 tl kuivattua basilikaa

Tee näin:

Tee näin:

Aloita valmistamaan kasvismakaronilaatikko ja laita uuni kuumentumaan 200°C asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa niin kauan, että ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon keitetty pasta ja lisää seos voideltuun uuninkestävään vuokaan. Sekoita maito, kananmunat, juustoraaste, silputtu basilika, suolaa, mustapippuri ja muskottipähkinä, ja kaada vuokaan pastan päälle. Paista kasvismakaronilaatikko uunin keskitasossa noin 45 minuuttia.

Tomaattilisuke

Pilko tomaatit tai puolita kirsikkatomaatit. Sekoita muiden ainesten kanssa ja lusikoi kasvismakaroonilaatikon päälle tarjoiltaessa. Halutessasi tarjoile lisäksi romainesalaatin tai rucolan kera.

Vinkki

Jos haluat, että kasvismakaronilaatikko sisältää enemmän proteiinia, voit lisätä laatikkoon esimerkiksi soija- tai härkäpapurouhetta. Silloin voit soveltaa lihamakaronilaatikon ohjetta ja korvata jauhelihan kasvisproteiinilla.

Lisää herkullisia ideoita