Kasvismakaronilaatikko

Kasvismakaronilaatikko

60+ min
Kasvismakaronilaatikko on helppo ja maistuva arkiruoka. Cheddar-juusto lisää laatikon maukkautta. Ota kasvismakaronilaatikko testiin heti tänään!

Tee näin:

Kasvismakaronilaatikko
  • Aloita valmistamaan kasvismakaronilaatikko laittamalla uuni kuumentumaan 200°C asteeseen.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuullota sipuleita voissa niin kauan, että ne saavat hieman väriä.
  • Sekoita joukkoon keitetty pasta ja lisää seos voideltuun uuninkestävään vuokaan.
  • Sekoita maito, kananmunat, juustoraaste, silputtu basilika, suolaa, mustapippuri ja muskottipähkinä, ja kaada vuokaan pastan päälle.
  • Paista kasvismakaronilaatikko uunin keskitasossa noin 45 minuuttia.
Tomaattilisuke
  • Kasvismakaronilaatikko nousee uudelle tasolle tomaattilisukkeen avulla! Aloita valmistamaan tämä lisuke pilkkomalla tomaatit tai puolittamalla kirsikkatomaatit.
  • Sekoita muiden ainesten kanssa ja viimeistele kasvismakaroonilaatikko tomaattilisukkeella tarjoiltaessa.
  • Halutessasi tarjoile kasvismakaronilaatikko ja tomaattilisuke romainesalaatin tai rucolan kera.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat, että kasvismakaronilaatikko sisältää enemmän proteiinia, voit lisätä laatikkoon esimerkiksi soija- tai härkäpapurouhetta. Silloin voit soveltaa lihamakaronilaatikon ohjetta ja korvata jauhelihan kasvisproteiinilla.

Ainekset

L keitettyä pastaa (n. 300 g kuivana)
1
Sipuli
1
1 rkl
Valkosipulinkynttä
2
5 dl
Kananmunia
5
Arla Tolkuton Cheddar -juustoa raastena
3 dl
Ruukku tuoretta tai 1 rkl kuivattua basilikaa
1
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
½ tl
Raastettua muskottipähkinää
½ tl
Tomaattilisuke
Tomaattia tai 300 g kirsikkatomaatteja
4
Mustia oliiveja
2 dl
Sitruunan raastettu kuori
½
Oliiviöljyä
2 rkl
Maustemitallista suolaa
2
Mustapippuria
1 ripaus
Ruukku tuoretta tai 2 tl kuivattua basilikaa
½
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisgratiini
1 tunti
Kasvisgratiini
(19)