Kurpitsapasta

Kurpitsapasta

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(10)

1 tunti

Kurpitsapastassa yhdistyvät kurpitsan ihana makeus ja herkullisen pehmeä Apetina. Gremolata tuo annokseen hapokkuutta luoden täydellisen makujen sinfonian.

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 275 g Arla Apetina kuutioita öljyssä
  • 400 g spagettia
  • 1 (noin 1.2 kg) myskikurpitsa
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Gremolata

  • 2- 3 sitruunoita
  • 1 ruukku persiljaa
  • 3- 4 valkosipulinkynttä

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. 2. Leikkaa kurpitsasta päät pois ja halkaise kurpitsa terävällä veitsellä. Poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurpitsa ja leikkaa kuoret pois. Tämän jälkeen pilko kurpitsaviipaleista noin sentin kokoisia kuutiota ja levitä kuutiot pellille. Sekoita keskenään astiassa vaalea balsamico, hunaja ja oliiviöljy. Sudi seos kuutioiden päälle ja ripottele pinnalle suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kuutioiden tulisi olla pehmeitä, voit testata kypsyyden esimerkiksi haarukalla. 3. Sillä aikaa, kun kurpitsakuutiot paahtuvat uunissa, valmista gremolata. Poista persiljan lehdet varsista ja pilko lehdet mahdollisimman hienoksi silpuksi yhdessä valkosipulin kynsien kanssa. Kaada nämä astiaan ja purista sekaan sitruunoiden mehu ja sekoita. 4. Keitä pasta ohjeen mukaisesti. Sekoita keitetty pasta, paahdetut myskikurpitsakuutiot sekä Apetina keskenään. Tarjoile valmiit annokset gremolatalla höystettynä ja nauti.