Kurpitsapasta

Kurpitsapasta

1 tunti
Kurpitsapasta yhdistää kurpitsan ihanan makeuden ja herkullisen pehmeän Apetinan. Gremolata tuo annokseen hapokkuutta luoden täydellisen makujen sinfonian.
https://www.arla.fi/reseptit/kurpitsapasta/

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  • Leikkaa kurpitsasta päät pois ja halkaise kurpitsa terävällä veitsellä.
  • Poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurpitsa ja leikkaa kuoret pois.
  • Tämän jälkeen pilko kurpitsaviipaleista noin sentin kokoisia kuutiota ja levitä kuutiot pellille.
  • Sekoita keskenään astiassa vaalea balsamico, hunaja ja oliiviöljy. Sudi seos kuutioiden päälle ja ripottele pinnalle suolaa sekä rouhittua mustapippuria.
  • Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kuutioiden tulisi olla pehmeitä, voit testata kypsyyden esimerkiksi haarukalla.
  • Sillä aikaa, kun kurpitsakuutiot paahtuvat uunissa, valmista gremolata. Poista persiljan lehdet varsista ja pilko lehdet mahdollisimman hienoksi silpuksi yhdessä valkosipulin kynsien kanssa. Kaada nämä astiaan ja purista sekaan sitruunoiden mehu ja sekoita.
  • Keitä pasta ohjeen mukaisesti. Sekoita keitetty pasta, paahdetut myskikurpitsakuutiot sekä Apetina keskenään. Tarjoile valmiit annokset gremolatalla höystettynä ja nauti.
Valmis!

Ainekset

Kurpitsakuutiot
(noin 1.2 kg) myskikurpitsa
1
Vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Mustapippuria
½ tl
Suolaa
½ tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Gremolata
Sitruunoita
2- 3
Ruukku persilja
1
Valkosipulinkynsiä
3- 4
Spagettia
400 g
G Apetina® Classic -kuutioita öljyssä
275
Lisää herkullisia ideoita
Kurpitsapiirakka
30 minuuttia
Kurpitsapiirakka
(30)
Kurpitsakeitto
40 minuuttia
Kurpitsakeitto
(5)