Kasvismoussaka

Kasvismoussaka

Kasvismoussaka on herkullinen kreikkalainen ruoka, joka on tunnettu myös Lähi-Idän maissa.
Arvioi (13)

Minun arvosanani

Kasvismoussaka

Kasvismoussaka on herkullinen kreikkalainen ruoka, joka on tunnettu myös Lähi-Idän maissa.

Annoslukumäärä
  • 1- 2 (400 g) munakoisoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • rypsiöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raasteena
  • 2½ dl Arla Lempi ruokakermaa 22 %

Ohjeet

Pese ja viipaloi munakoiso noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperille ja ripottele pinnalle suolaa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit paistinpannulla rypsiöljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, pyre ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kuivaa munakoisoviipaleet ja paista pannulla öljyssä noin minuutin ajan molemmin puolin. Voitele uunivuoka ja asettele kerroksittain munakoisoviipaleita, juustoraastetta ja tomaattikastiketta. Kaada joukkoon kerma. Ripottele päällimmäiseksi emmentalraaste ja paista uunin keskiosassa 225C:ssa noin 30 minuuttia. Tarjoile moussaka lämpimänä salaatin kera.

Suositellut tuotteet