Lasagne

Lasagne

Arvioi

(27)

Lasagne on perinteinen italialainen herkku, josta on tullut suomalaistenkin suosikki. Täyteläinen juustokastike on lasagnen juju - maista meidän versiotamme!

Ainekset

Annokset
  • 750 g jauhelihaa
  • 4 sipulia hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl Arla voita tai Arla Ingmariinia Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 tlk tomaattimurskaa, à 400 g
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl oreganoa, basilikaa, timjamia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 20 kpl lasagnelevyjä

Juustokastike

Tee näin:

Tee näin:

Ruskista jauheliha sekä sipuli- ja valkosipulisilppu rasvassa pannulla tai kattilassa. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa joukkoon loput ainekset ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Valmista juustokastike. Vatkaa jauhot puoleen maitomäärästä ja lisää loppu maito. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna kastikkeen kiehua noin 3 minuuttia. Sekoita kastikkeen joukkoon 5 dl juustoraasteesta ja sekoita tasaiseksi. Kerrostele lasagnelevyt kastikkeiden kanssa noin 30 x 40 sentin suuruiseen vuokaan. Viimeinen kerros tulee olla juustokastiketta. Ripottele loppu juustoraaste päälle. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarjoa lasagnen kanssa salaattia. Vinkki! Leikkaa tähteeksi jäänyt lasagne annospaloiksi ja pakasta.