Pastavuoka valkokastikkeella
Tee näin:
Pastavuoka valkokastikkeella
Kysymyksiä juustoisesta pastavuoasta, jossa on valkokastiketta
Tämän yksinkertaisen reseptin avulla herkullisen lasagnea muistuttavan juustoisen pastaruoan valmistaminen valkokastikkeella on helppoa kuin heinänteko. Jos haluat lisätietoja siitä, jatka alla olevien kysymysten ja vastausten lukemista.
Ainekset
Pastavuoka valkokastikkeella
Valkokastike
|
5 dl |
---|---|
225 g | |
Pastaa
|
1 pkt |
Jauhelihaa
|
500 g |
Sipuli hienonnettuna
|
1 |
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
|
2 |
Suolaa
|
1 tl |
Jauhettua mustapippuria
|
1 tl |
Mausteseosta
|
1 tl |
Kanelia
|
1 tl |
Oreganoa
|
1 tl |
Etikkaa
|
2 rkl |
Tomaatteja hienonnettuna
|
2 |
Tomaattimurskaa
|
1 prk |
Lisää herkullisia ideoita
Kermainen paistettu pastavuoka bechamel-kastikkeella
Pasta ja valkokastike ovat taivaallinen pari. Jos olet samaa mieltä, meidän pastavuoka valkokastikkeella -reseptimme on juuri sitä, mitä etsit. Kevyemmässäkin versiossa pastamme valkokastike on täyteläistä, kermaista ja herkullista. Juustolla rikastettu ja lämmittävällä, maanläheisellä ja hieman makealla muskottipähkinällä maustettu kastike sopii täydellisesti täydentämään monia lähi-idän ruokalajeja runsailla mauillaan.
Jos olet koskaan miettinyt, mitä eroa on bechamel- ja valkokastikkeella, vastaus on, että eroa ei ole. Ne ovat samaa suussa sulavaa herkullista kastiketta. Meidän versiossamme siihen lisätään vain juustoa, joka tekee siitä vielä parempaa.
Jos bechamel-kastikkeen käyttäminen pastan kanssa on saanut sinut kiinnostumaan klassisesta ranskalaisesta kastikkeesta, sinua ehkä ilahduttaa tietää, että bechamel-kastiketta löytyy monista muistakin resepteistämme, kuten kermaisesta perunapadasta, pinaattikannelloneista ja kermaisesta sienikeitosta.
Monikerroksinen, mausteinen pastavuoka
Tällä bechamelilla ja naudanlihakastikkeella höystetyllä pastallavuoalla on monia yhtäläisyyksiä italialaisen lasagnen kanssa. Molemmat valmistetaan kerrostamalla pastaa, tomaattikastiketta sekä bechamellia. Toisin kuin perinteisessä lasagnessa, tässä uunipastassa voidaan käyttää mitä tahansa pastatyyppiä. Keskikokoiset lajikkeet, kuten penne, rigatoni, farfalle ja conchiglie, ovat loistavia vaihtoehtoja, sillä kaikki sopivat hyvin paksujen kastikkeiden kanssa.
Liha-tomaattikastike valmistetaan kypsistä tomaateista ja voimakkaasta tomaattisoseesta. Valkosipulin ja sipulin ansiosta kastikkeen maku on syvä. Etikka tuo hieman hapokkuutta, jotta tomaatin makeus ei peittäisi naudanlihan makua. Tämä antaa tilaa myös ihanan lämmittäville mausteille loistaa.
Lähi-idän mausteinen muunnelma italialaisesta klassikosta
Valkokastikkeen kanssa valmistetun pastavuoan liha-tomaattikastike maustetaan kanelilla, jotta se saisi Lähi-idän makua. Tällä lämmittävällä mausteella onkin ominainen makean mausteinen maku, joka on varsin tuoksuva.
Mausteen maanläheiset ja puumaiset vivahteet sopivat hyvin sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin. Se täydentää hyvin muskottipähkinän hieman pähkinäistä makua valkokastikkeessa. Kanelissa on myös hieno arabialainen vivahde, joka tekee tästä valkokastikkeella höystetystä pastavuoasta aterian.
Meidän versiossamme on mausteena myös italialaista suosikkia - oreganoa. Tämä aromaattinen mauste tuo makuun hieman kitkerän, maanläheisen ja minttuisen maun sekä viilentävän ominaisuuden, joka tasapainottaa kanelin makua. Tämä tekee makuprofiilista monitahoisen ja vastustamattoman.
Tee oma versiosi
Voit vapaasti muuttaa tämän reseptin ainesosia mieltymystesi mukaan. Jos haluat käyttää kasviksia, poista naudan jauheliha ja korvaa se kasviksilla - kuitenkin jollakin muulla kuin pilkotuilla tomaateilla, sillä niitä reseptiin kuuluu alunperinkin. Voit lisätä porkkanaa, sipulia, sieniä, papuja tai sekoituksen erilaisia perheen suosikkeja. Voit myös vaihtaa naudan jauhelihan kanan- tai karitsan jauhelihaan, jolloin saat aikaan erilaisen, mutta silti yhtä herkullisen valkokastikkeisen pastavuoan.
Jos kaipaat lisukeideoita, voit tarjoilla pastavuoan esimerkiksi valkosipulileivän, ehkä jopa juustoisen valkosipulileivän, keiton tai Lähi-idän rocca-salaatin kanssa. Käytä persiljaa pastavuoan koristeena, sillä se antaa pippurisen ja raikkaan ripauksen, joka varmasti piristää ruokaa ja saa sen näyttämään entistä houkuttelevammalta, kun tarjoilet sen.
Vinkkejä
Béchamel eli valkokastike sakenee yleensä jäähtyessään, joten pastavuoka kannattaa tarjoilla lämpimänä ja tuoreena. Säilytä ylijääneet annokset ilmatiiviissä astiassa 3-5 päivää jääkaapissa. Voit lämmittää tähteet uudelleen mikroaaltouunissa tai lämmittämällä sitä hitaasti uunissa. Voit joutua lisäämään hieman maitoa, jos kastike on liian paksua.