Moussaka

Moussaka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

1 tunti

Moussaka on tyypillinen ruoka esimerkiksi Lähi-Idässä. Moussakan maku paranee säilytyksessä eli sen voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 600 g munakoisoa
  • 1 tl suolaa

Jauhelihakastike

  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 400 g jauhelihaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 maustemitallista kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitallinen mustapippuria

Juustokastike

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 1 maustemitallinen suolaa
  • 1 kananmuna

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Aloita valmistamaan moussaka laittamalla uuni lämpenemään 225°C asteeseen.

1. Leikkaa munakoiso senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja aseta palat talouspaperin päälle. Ripottele munakoisojen päälle suolaa.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipulit pehmeiksi voissa paistinpannulla.

3. Lisää jauheliha pannulle ja paista sekoittaen niin, että se murenee. Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, kaneli, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kypsyä noin 5 minuuttia.

4. Vatkaa jauhot ja 1½ l maidosta kattilassa. Kaada kattilaat loppu maito ja keitä samalla vispaten.

5. Anna kastikkeen kypsyä noin 3 minuuttia. Sekoita kastikkeen sekaan 1 ½ dl juustoa, suola ja vatkattu kananmuna. Sekoita kastike tasaiseksi.

6. Pyyhi neste munakoisoviipaleiden pinnalta ja paista ne voissa pannulla noin 1 min. per puoli.

7. Voitele uuninkestävä vuoka ja lisää kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihakastiketta vuokaan. Kaada juustokastike päälimmäiseksi ja ripottele moussakan päälle loput juustoraasteesta.

8. Paista moussakaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Moussaka maistuu mahtavalta vielä seuraavanakin päivänä paistamisesta, joten voi valmistaa moussakan jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai sitä edellisenä päivänä.

Lisää herkullisia ideoita