Moussaka

Moussaka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Moussaka on tyypillinen ruoka esimerkiksi Lähi-Idässä. Moussakan maku paranee säilytyksessä eli sen voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • ½ rkl yrttisuolaa
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 isohko sipuli
  • 1 tl yrttisuolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 3 isohkoa perunaa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsaa
  • 5 isoa tomaattia
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 150 g Arla Emmental juustoa raastettuna

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet esim. puhtailla astiapyyhkeillä peitetyille uunipelleille. Ripottele suolaa munakoisoviipaleille ja anna niiden seistä noin 15 minuuttia, kunnes pinnasta irtoaa nestettä. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit. Lado kaikki ainekset jauheliha-sipuliseoksen kanssa kerroksittain isoon uunivuokaan ja sirottele mausteet kerrosten väliin. Valmista kastike. Sulata Ingmariini kasarissa ja lisää vehnäjauhot. Anna kiehahtaa ja lisää maito. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää juustoraaste vähitellen ja samalla sekoittaen. Mausta kastike (jos haluat, lisää yrttimausteita makusi mukaan). Kaada kastike tasaisesti vuokaan. Pane moussaka 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 45 minuuttia. Peitä vuoka alumiinifoliolla, jos pinta alkaa tummeta liikaa. Kokeile kypsyyttä haarukalla ja paista lisää tarvittaessa.