Kantarellilasagne

Kantarellilasagne

Arvioi

(3)

Syksyinen kantarellilasagne saa lisämakua savustetusta lohesta.

Ainekset

Annokset

Lasagne

  • 200 g Arla Keso raejuustoa
  • 320 g pinaattia, tuoretta tai pakastettua
  • 200 g purjoa ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 120 g kantarelleja
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 tl muskottia
  • 160 g lasagnelevyjä
  • 120 g savustettua lohta, viipaleina tai silputtuna
  • 1 dl Arla Emmental juustoa raasteena
  • suolaa ja pippuria

Kastike

Tee näin:

Tee näin:

Siivilöi neste raejuustosta kulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon maito ja raejuuston neste. Kuumenna keskilämmöllä niin, että kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pinaatti, purjo ja kantarellit voissa. Lisää sitruunamehu ja muskotti ja kuumenna miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun seos on jäähtynyt, sekoita joukkoon raejuusto. Voitele uunivuoka. Kaada hieman kastiketta pohjalle ja lisää päälle lasagnelevyt. Asettele levyt hieman lomittain, niin annos pysyy helpommin kasassa tarjoiltaessa. Levitä kerros pinaatti-kantarelliseosta lasagnelevyille ja lisää päälle lohta. Lisää päälle seuraava lasagnelevykerros ja kaada päälle kastiketta. Toista kunnes kaikki täyte on käytetty. Jätä lasagnelevykerros päällimmäiseksi ja kaada päälle loppu kastike. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 asteessa noin 40–45 minuuttia. Lasagne on valmis, kun pinta on saanut kullanruskean värin.