Kantarellilasagne

Kantarellilasagne

Syksyinen kantarellilasagne saa lisämakua savustetusta lohesta. Kantarellilasagne on kotikokin oiva arkiruoka. Kokeile herkullista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kantarellilasagne/

Tee näin:

Kantarellilasagne
  • Aloita kantarellilasagne siivilöimällä ensin neste raejuustosta kulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon maito ja raejuuston neste. Kuumenna keskilämmöllä niin, että kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista pinaatti, purjo ja kantarellit voissa. Lisää sitruunamehu ja muskotti ja kuumenna miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun seos on jäähtynyt, sekoita joukkoon raejuusto.
  • Voitele uunivuoka. Kaada hieman kastiketta pohjalle ja lisää päälle lasagnelevyt. Asettele levyt hieman lomittain, niin annos pysyy helpommin kasassa tarjoiltaessa. Levitä kerros pinaatti-kantarelliseosta lasagnelevyille ja lisää päälle lohta. Lisää päälle seuraava lasagnelevykerros ja kaada päälle kastiketta. Toista, kunnes kaikki täyte on käytetty. Jätä lasagnelevykerros päällimmäiseksi ja kaada päälle loppu kastike.
  • Ripottele päälle juustoraaste. Paista kantarellilasagne uunissa 175 asteessa noin 40–45 minuuttia. Kantarellilasagne on valmis, kun pinta on saanut kullanruskean värin.
Valmis!
Lisää ideoita

Ota testiin myös klassisen herkullinen lasagnen reseptimme ja pääset makumatkalle Italiaan!

Ainekset

Kantarellilasagne
200 g
Pinaattia tuoretta tai pakastettua
320 g
Purjoa ohuiksi viipaleiksi leikattuna
200 g
Kantarelleja
120 g
2 rkl
Sitruunamehua
½ dl
Muskottipähkinää
1 tl
Lasagnelevyjä
160 g
Savustettua lohi viipaleina tai silputtuna
120 g
1 dl
Suolaa ja pippuria
Kastike
50 g
Vehnäjauhoja
80 g
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
8 dl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
1 dl
Suolaa ja pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Lasagne
50 minuuttia
Lasagne
(55)
Makaronilaatikko
60+ min
Makaronilaatikko
(42)
Kantarellipasta
45 minuuttia
Kantarellipasta
(1)