Kantarellipasta

Kantarellipasta

45 minuuttia
Kantarellipasta on yksi alkusyksyn maukkaimmista arkiruuista. Käytä kantarellisaalis helppoon ja nopeaan kantarellipastaan. Kokeile!

Tee näin:

Kantarellipasta
  • Keitä ensiksi pasta. Kiehauta suolattu vesi tilavassa paksupohjaisessa kattilassa. Keitä pastaa pakkauksen ohjeiden mukaisesti, kunnes pasta on kypsää olematta kuitenkaan pehmeää.
  • Puhdista seuraavaksi kantarellit ja leikkaa isoiksi paloiksi.
  • Anna voin sulaa pannulla korkealla lämmöllä, mutta ruskistamatta sitä. Paista kantarelleja noin 2 minuuttia tasaisella lämmöllä. Lisää kerma ja juustoraaste.
  • Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunasta kuorta 1 rkl ja purista mehua 1 rkl. Lisää sitruunankuori sekä -mehu kantarelliseoksen joukkoon. Mausta kantarellikastike persiljalla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  • Kaada kantarellikastike pastan joukkoon.
  • Viimeistele kantarellipasta juustoraasteella ja persiljalla.
Valmis!

Ainekset

Kantarellipasta
Vettä
3 l
Suolaa
1 rkl
Kuivapastaa
400 g
25 g
Kantarellia
1 l
1½ dl
75 g
Tuoretta lehtipersiljaa
1½ dl
Sitruuna
1
Suolaa
1 tl
Pippuria myllystä
Koristelu
50 g
Tuoretta tuore lehtipersilja
Lisäksi
Paahdettua maalaisleipä
200 g
Lisää herkullisia ideoita
Broileri-sienipasta
25 minuuttia
Broileri-sienipasta
(4)