Linssibolognese

Linssibolognese

30 minuuttia
Linssibolognese on mainio kasvisversio perinteisestä bolognesesta. Tarjoile linssibolognese spagetin ja parmesaanin kera. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/linssibolognese/

Tee näin:

Linssibolognese
  • Keitä spagetti paketin ohjeiden mukaisesti.
  • Valmista linssibolognesen kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pilko porkkanat ja sienet. Hienonna selleri.
  • Anna öljyn lämmetä paistinpannussa korkealla lämmöllä. Paista sipulia, porkkanoita ja selleriä noin 3 minuuttia.
  • Lisää valkosipuli ja sienet. Paista vielä noin 4 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
  • Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja anna niiden valua siivilässä.
  • Lisää tomaattimurska, créme fraîche, kasvisliemi, linssit sekä muut ainekset. Keitä linssibolognesea keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku.
  • Tarjoile linssibolognese spagetin kanssa ja ripottele päälle parmesaania.
Valmis!

Ainekset

Linssibolognese
Oliiviöljyä
1 rkl
Sipuli (n. 75 g)
1
Porkkanoita (n. 175 g)
3
Selleri
125 g
Pieniä valkosipulinkynsiä
3
Portobello herkkusieniä
250 g
Tomaattimurskaa
200 g
200 g
Kasvisfondia
2 dl
Beluga-linssejä (n. 0,5 dl)
45 g
Worcestershirekastiketta
1½ tl
Oregano
½ tl
Suolaa
1½ tl
Pippuria myllystä
Lisäksi
Spagettia
400 g
Parmesaania raasteena
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Bataatticurry
35 minuuttia
Bataatticurry
(9)
Linssipata
50 minuuttia
Linssipata
(9)
Linssikeitto
35 minuuttia
Linssikeitto
(19)