Linssipata

Linssipata

50 minuuttia
Maukas linssipata on proteiinipitoinen kasvisruoka, jossa maistuu intialainen makumaailma. Tarjoile linssipata riisin kanssa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/linssipata/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 250-asteeseen.
  • Aloita valmistamaan linssipata ja käsittele ensiksi kurpitsa. Huuhtele, kuori ja paloittele myskikurpitsa.
  • Laita palat uunipellille ja sekoita joukkoon puolet öljystä ja suola. Paista myskikurpitsanpaloja uunin yläosassa 20-25 minuuttia.
  • Kuutioi munakoiso. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli.
  • Paista munakoiso pannulla jäljellä olevassa öljyssä, kunnes munakoison palat ovat pehmentyneet. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti.
  • Huuhtele linssit ja sekoita yhdessä muiden ainesosien kanssa padassa. Jätä linssipata hautumaan hiljalleen noin 20 min ajaksi, kunnes linssit ovat pehmeitä. Sekoita aina silloin tällöin.
  • Lisää kurpitsat linssipataan. Purista limenmehu ja ripottele päälle korianteri.
  • Tarjoile linssipata riisin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pieni myskikurpitsa
1
Suolaa
1 tl
Öljyä
2 rkl
Munakoiso
1
Keltasipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl
Punaisia linssejä
1 dl
Garam masalaa
1 rkl
Jauhettua kurkumaa
2 tl
Jauhettua kardemumma
½ tl
Kookoskermaa
2½ dl
2½ dl
Säilykekirsikkatomaatteja
400 g
Maapähkinävoi
½ dl
Vettä
3 dl
Kasvisfondia
2
Limetti
1
Korianteria
ruukku
Tarjoiluun
Keitettyä riisi
Lisää herkullisia ideoita
Linssikeitto
35 minuuttia
Linssikeitto
(19)