On tärkeää, että kukkakaali asetetaan yhteen kerrokseen ritilälle niin, että palojen väliin jää hieman tilaa. Näin varmistetaan, ettei siitä tule liian ahdasta. Jos näin käy, ne saattavat höyrystyä voimakkaasti kypsennyksen aikana, jolloin niiden on vaikeampi saada niille ominainen rapea ulkopinta. Tämä tarkoittaa, että ilmakäristimen koosta riippuen sinun on ehkä työskenneltävä erissä, kun kypsennät kokonaisen kukkakaalin tällä tavoin.
Kukkakaali valmistuu airfryerissä hetkessä. Lue lisää alta!
Kukkakaali
|
1 |
---|---|
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Oliiviöljyä
|
2 rkl |
Merisuolahiutaleita
|
1 tl |
1½ dl | |
Sitruunamehua
|
1½ tl |
Chilihiutaleita
|
1 tl |
Hunajaa
|
1 tl |
Suolaa
|
1 tl |
Paahdettuja seesaminsiemeniä
|
|
---|---|
Tilliä
|
½ nippu |
Jos kukkakaali ei vielä ole vihanneksesi, jota käytät suolaisten lisukkeiden tai välipalojen valmistukseen, se on sitä pian, kun alat paistaa sitä airfryerissä! Tuloksena on kauniisti ruskistuneita vihannespaloja, jotka ovat rapeita ulkoa ja mureita sisältä. Ne ovat varmasti niin lasten kuin aikuistenkin suosiossa suolaisen makunsa ja herkullisen rakenteensa ansiosta.
Raakana tai kevyesti kypsennettynä kukkakaali on maultaan mieto, hieman pähkinäinen ja makea. Maku ei ole ylivoimainen, mikä tekee siitä monipuolisen vihanneksen, joka voi helposti omaksua sen kanssa valmistettujen raaka-aineiden makuja.
Oliiviöljy ja valkosipuli lisäävät rikkautta ja syvyyttä, ja se rapsahtaa ilmakäristimessä. Näin se saa ihanan ruskistuneen, rapean ulkopinnan ja pysyy sisältä mureana. Ilmankeittimessä paistetun kukkakaalin ulkopinta karamellisoituu kevyesti, ja se saa paahteisen maun, joka tekee siitä entistäkin herkullisemman.
Yhdistettynä kermaiseen kastikkeeseen voit kokea ihastuttavan tekstuurikontrastin, joka saa varmasti suusi sulamaan. Kastike on valmistettu kirpeästä kreikkalaisesta jogurtista, jossa on lämmittävää harissaa tai kuivattua chiliä ja joka on makeutettu hunajalla, ja se toimii täydellisesti, kun kokonaisuus on ripoteltu pähkinäisillä, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hieman ruohomaisen makuisella tuoreella tillillä.
Nauti näitä airfryerissä valmistettuja kukkakaalipaloja itsenäisenä välipalana tai tarjoile niitä grillatun punaisen lihan, kanan tai kalan kanssa tai paahdettujen vihannesten kanssa. Tarjoile kevyeksi lounaaksi sekavihersalaatin kanssa ja pirskota päälle jogurttikastiketta, joka antaa lisämakua. Voit käyttää niitä myös kääreiden täytteenä tai muiden vihannesten, lihan tai vastaavien kanssa.
Toinen herkullinen tapa tarjoilla ja nauttia näitä rapeita herkkuja on tuoreiden yrttien, paahdettujen siementen ja sileän kastikkeen kanssa osana välipalavalikoimaa, jossa on herkkuja, kuten parsakaaliranskalaisia airfryerissä ja airfryer-papuja.
Jos haluat rapeita kukkakaalipaloja, jotka ovat vielä rapeampia jokaisessa suupalassa, suosittelemme, että teet niille friteeraustaikinan. Rapean kuorrutteen tekeminen tyhjästä vaatii vain muutamia ainesosia. Ota vain esiin leivänmuruja ja kananmunia! Upota kukkakaalipalat kananmunaveteen ennen kuin siirrät ne korppujauhoseokseen, jonka voit maustaa erilaisilla mausteilla.
Toinen helppo tapa kokeilla tätä reseptiä on säätää kotitekoisen jogurttikastikkeen maustetasoa. Jos pidät tulisista välipaloista ja lisukkeista, harkitse sekä harissan että kuivatun chilin käyttöä siinä tai käytä hieman tuoretta chiliä saadaksesi voimakkaamman maun.