Kukkakaalia airfryerissä

Kukkakaalia airfryerissä

30 minuuttia
Kukkakaalin valmistaminen airfryerissä on helppoa ja nopeaa. Kukkakaali saa airfryerissä herkullisen paistopinnan. Tarjoile kukkakaali herkullisen jogurttikastikkeen kanssa!
https://www.arla.fi/reseptit/kukkakaalia-airfryerissa/

Tee näin:

Kukkakaalia airfryerissä
 • Poista kukkakaalin lehdet.
 • Säästä sisimmät lehdet - voit halutessasi laittaa ne kylmään veteen, jotta niistä tulee rapeita.
 • Huuhtele kukkakaali ja keitä sitä kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia.
 • Ota se pois ja anna valua.
 • Murskaa valkosipuli ja sekoita se oliiviöljyyn.
 • Leikkaa kukkakaali 4 lohkoon.
 • Varren pitäisi pitää kukkakaalit yhdessä.
 • Sekoita viipaleet valkosipuliöljyssä ja aseta ne ilmakäristimen ritilälle.
 • Ripottele päälle hiutalesuolaa ja paista niitä 10-20 minuuttia 200 °C:ssa - tarkka paistoaika riippuu airfryeristäsi.
 • Kääntele paloja, jotta ne saavat ympärilleen paahteisen kuoren.
Jogurttikastike
 • Sekoita kreikkalainen jogurtti, sitruunamehu, harissa/kuivattu chili, hunaja ja suola.
 • Mausta maun mukaan.
 • Levitä jogurttikastiketta suurelle lautaselle ja aseta päälle ilmakukkakaali.
 • Lisää päälle kukkakaalinlehtiä, seesaminsiemeniä ja tilliä. Tarjoile.
Valmis!
Vinkki

On tärkeää, että kukkakaali asetetaan yhteen kerrokseen ritilälle niin, että palojen väliin jää hieman tilaa. Näin varmistetaan, ettei siitä tule liian ahdasta. Jos näin käy, ne saattavat höyrystyä voimakkaasti kypsennyksen aikana, jolloin niiden on vaikeampi saada niille ominainen rapea ulkopinta. Tämä tarkoittaa, että ilmakäristimen koosta riippuen sinun on ehkä työskenneltävä erissä, kun kypsennät kokonaisen kukkakaalin tällä tavoin.

Kukkakaalia airfryerissä Q&A

Kukkakaali valmistuu airfryerissä hetkessä. Lue lisää alta!

Miten saada kukkakaalista täydellistä airfryerissä?
Jotta kukkakaali olisi täydellistä, varmista, että kukinnot ovat kuivia, jotta ne olisivat rapeita. Yhtenäiset palat ja keittäminen etukäteen noin 5 minuutin ajan tekevät niistä tasaisemmin kypsiä. Esilämmitä ilmakäristin optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi ja vältä korin täyttymistä; kypsennä tarvittaessa erissä. Täytä ilmankeitin ja kypsennä 10-20 minuuttia 180-200 °C:ssa mallista riippuen. On hyvä tarkistaa noin 10 minuutin kohdalla, että paistokset ovat kullankeltaisia. Voit vapaasti leikitellä mausteiden kanssa yksinkertaisesta öljyn ja mausteiden seoksesta täyteläisempään taikinaan.
Kuinka kauan kukkakaalia valmistetaan airfryerissä?
Yleensä kukkakaalin paistetaan 180-200 °C:ssa ja se kestää 10-20 minuuttia. Tämä voi vaihdella airfryerin ja kukkakaalipalojen koon mukaan. On tärkeää tarkistaa haluttu rapeus ja mureus kypsennyksen aikana. Pienemmät kukkakaalit saattavat kypsyä nopeammin, kun taas suuremmat palat saattavat kypsyä hieman kauemmin. Kukkakaalin kääntäminen puolivälissä tai toisinaan voi myös varmistaa tasaisen kypsymisen ja kullanruskean lopputuloksen.
Voiko pakastettua kukkakaalia valmistaa airfryerissä?
Vaikka pakastevihanneksia on mahdollista kypsentää airfryerissä, suosittelemme kuitenkin, että kukkakaalipalat keitetään ennen airfryerissä kypsentämistä. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin kukkakaalin keittäminen vedessä vain lyhyen aikaa pehmentää kukkakaalit ja tekee niistä pehmeämpiä. Kun keität niitä myöhemmin, niistä tulee rapeita ilman, että niiden sisus on liian kuiva. Toiseksi keittäminen lyhentää myös kokonaiskypsennysaikaa. Tämä on hyödyllistä, koska näin varmistetaan, että kukkakaalipalat kypsyvät läpi ilman, että niiden ulkopinta ruskistuu tai palaa liikaa.

Ainekset

Kukkakaalia airfryerissä
Kukkakaali
1
Valkosipulinkynsi
1
Oliiviöljyä
2 rkl
Merisuolahiutaleita
1 tl
Jogurttikastike
1½ dl
Sitruunamehua
1½ tl
Chilihiutaleita
1 tl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Tarjoiluun
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Tilliä
½ nippu

Kukkakaalia airfryerissä - nopea ja helppo resepti

Jos kukkakaali ei vielä ole vihanneksesi, jota käytät suolaisten lisukkeiden tai välipalojen valmistukseen, se on sitä pian, kun alat paistaa sitä airfryerissä! Tuloksena on kauniisti ruskistuneita vihannespaloja, jotka ovat rapeita ulkoa ja mureita sisältä. Ne ovat varmasti niin lasten kuin aikuistenkin suosiossa suolaisen makunsa ja herkullisen rakenteensa ansiosta.

Hento mutta rapea kukkakaali kermaisen jogurttikastikkeen kera

Raakana tai kevyesti kypsennettynä kukkakaali on maultaan mieto, hieman pähkinäinen ja makea. Maku ei ole ylivoimainen, mikä tekee siitä monipuolisen vihanneksen, joka voi helposti omaksua sen kanssa valmistettujen raaka-aineiden makuja.

Oliiviöljy ja valkosipuli lisäävät rikkautta ja syvyyttä, ja se rapsahtaa ilmakäristimessä. Näin se saa ihanan ruskistuneen, rapean ulkopinnan ja pysyy sisältä mureana. Ilmankeittimessä paistetun kukkakaalin ulkopinta karamellisoituu kevyesti, ja se saa paahteisen maun, joka tekee siitä entistäkin herkullisemman.

Yhdistettynä kermaiseen kastikkeeseen voit kokea ihastuttavan tekstuurikontrastin, joka saa varmasti suusi sulamaan. Kastike on valmistettu kirpeästä kreikkalaisesta jogurtista, jossa on lämmittävää harissaa tai kuivattua chiliä ja joka on makeutettu hunajalla, ja se toimii täydellisesti, kun kokonaisuus on ripoteltu pähkinäisillä, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hieman ruohomaisen makuisella tuoreella tillillä.

Herkullisia tapoja tarjoilla kukkakaalia, joka on valmistettu airfryerissä

Nauti näitä airfryerissä valmistettuja kukkakaalipaloja itsenäisenä välipalana tai tarjoile niitä grillatun punaisen lihan, kanan tai kalan kanssa tai paahdettujen vihannesten kanssa. Tarjoile kevyeksi lounaaksi sekavihersalaatin kanssa ja pirskota päälle jogurttikastiketta, joka antaa lisämakua. Voit käyttää niitä myös kääreiden täytteenä tai muiden vihannesten, lihan tai vastaavien kanssa.

Toinen herkullinen tapa tarjoilla ja nauttia näitä rapeita herkkuja on tuoreiden yrttien, paahdettujen siementen ja sileän kastikkeen kanssa osana välipalavalikoimaa, jossa on herkkuja, kuten parsakaaliranskalaisia airfryerissä ja airfryer-papuja.

Kokeile reseptiä

Jos haluat rapeita kukkakaalipaloja, jotka ovat vielä rapeampia jokaisessa suupalassa, suosittelemme, että teet niille friteeraustaikinan. Rapean kuorrutteen tekeminen tyhjästä vaatii vain muutamia ainesosia. Ota vain esiin leivänmuruja ja kananmunia! Upota kukkakaalipalat kananmunaveteen ennen kuin siirrät ne korppujauhoseokseen, jonka voit maustaa erilaisilla mausteilla.

Toinen helppo tapa kokeilla tätä reseptiä on säätää kotitekoisen jogurttikastikkeen maustetasoa. Jos pidät tulisista välipaloista ja lisukkeista, harkitse sekä harissan että kuivatun chilin käyttöä siinä tai käytä hieman tuoretta chiliä saadaksesi voimakkaamman maun.