Dal Makhani

Dal Makhani

30 minuuttia
Dal Makhani on intialainen kasvisruoka, jossa on käytetty punaisia linssejä sekä mausteita. Tarjoile Dal Makhani riisin, jogurtin ja mangochutneyn kera.
https://www.arla.fi/reseptit/dal-makhani/

Tee näin:

Dal Makhani
  • Aloita Dal Makhanin valmistus käsittelemällä tuoreet mausteet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista siemenet chilistä ja hienonna se. Raasta inkivääri.
  • Paista valkosipuli, chili, inkivääri (myös raasteesta tullut mehu) ja tomaattipyree voissa paistinpannulla noin 2 minuuttia.
  • Lisää linssit, kanelitanko, suola ja 7 dl vettä. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.
  • Kun Dal Makhani muhii pannulla, valmista sitruunariisi. Huuhtele riisi. Keitä maito, kasvisfondi ja kurkuma paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää riisi ja keitä pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Sekoita joukkoon sitruunanmehu sekä -kuori. Mausta suolalla.
  • Kokoa Dal Makhani syvään tarjoiluastiaan. Aseta sitruunariisi pohjalle ja kaada riisin päälle kasvismuhennosta. Voit myös jakaa linssimuhennoksen ja sitruunariisin suoraan annoslautasille.
  • Koristele Dal Makhani korianterilla ja tarjoile turkkilaisen jogurtin, mangochutneyn ja halutessasi kookoshiutaleiden kanssa.
Valmis!

Ainekset

Dal Makhani
Valkosipulinkynttä
2
Vihreää chili
2
Tuoretta inkivääriä
25 g
Tomaattipyreetä
2 rkl
50 g
Punaisia linssejä
2 dl
Kanelitanko
1
Suolaa
½ tl
Sitruunariisi
Basmatiriisiä
3 dl
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
4½ dl
Kasvisfondia
1 rkl
Kurkumaa
1 tl
Sitruuna
1
Suolaa
1 tl
Tarjoiluun
200 g
Mangochutneyta
Tuoretta korianteria
Kookoshiutale halutessa
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisstroganoff
30 minuuttia
Kasvisstroganoff
(5)
Nasi Goreng
30 minuuttia
Nasi Goreng
(4)
Biryani
45 minuuttia
Biryani
(4)