Shakshuka

Shakshuka

30 minuuttia
Shakshuka on pohjoisafrikkalainen maukas ja nopea arkiruoka. Shakshukassa kananmunat haudutetaan herkulliseen tomaattikastikkeeseen. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/shakshuka/

Tee näin:

Shakshuka
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
  • Aloita shakshuka kastikkeen valmistuksesta. Kuori salottisipulit sekä valkosipulin kynnet ja silppua pieneksi. Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna chili.
  • Lämmitä öljy isolla pannulla. Kuullota sipuleita, chiliä, kesäkurpitsaa ja mausteita pannulla noin 3 minuutin ajan.
  • Lisää tomaattimurska ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kastike voideltuun uuninkestävään astiaan ja riko neljä munaa kastikkeen päälle.
  • Paista shakshuka uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Kun shakshuka on tullut uunista, murustele sen päälle Apetina-juustoa.
  • Viimeistele shakshuka persiljalla ja tarjoile heti rieskaleivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Shakshuka
Oliiviöljyä
1 rkl
Salottisipulia (n. 150 g)
2
Valkosipulia
3
Chili
½
Kesäkurpitsa (n. 225 g)
1
Jeeraa
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Korianteria
1 tl
Tomaattimurskaa
2 tlk
Suolaa
1½ tl
Pippuria
Kananmunia
4
150 g
Tuoretta persiljaa
Lisäksi
Rieskaa
4
Lisää herkullisia ideoita
Kasvispata
60+ min
Kasvispata
(1)
Linssipata
50 minuuttia
Linssipata
(9)
Paneer Tikka Masala
30 minuuttia
Paneer Tikka Masala
(31)