Herkulliset valkosipuliperunat valmistuvat myös ilman kermaa. Valkosipuliperunat maistuvat lihan, kalan tai kasvisten kanssa.
Tee näin:
Valkosipuliperunat ilman kermaa
Kuumenna uuni 225 asteiseksi.
Viipaloi perunat todella ohuiksi, mieluiten vihannesleikkurilla. Siirrä perunat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivata perunaviipaleet huolellisesti.
Voitele valkosipulilevitteellä piirakkavuoka, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Sulata loput valkosipulilevitteestä.
Pinoa perunat vuokaan kerroksittain suolan ja sulatetun levitteen kanssa. Sivele vielä viimeiseksi valkosipuliperunoiden päälle levitettä.
Kypsennä valkosipuliperunat uunin keskitasolla 50–60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Tarjoile valkosipuliperunat ilman kermaa lisukkeena tai sellaisenaan.
Valmis!
Vinkki
Voit myös pinota ja valmistaa valkosipuliperunat voidelluissa muffinssivuoissa, jolloin saat hauskoja annosgratiineja! Kypsennysaika on tällöin lyhyempi.