Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

1 tunti

Herkullinen ja helppo kasvisruoka, maistuu koko porukalle.

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 4 keskikokoista vihreää kesäkurpitsaa
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • ½ dl puristettua sitruunamehua

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Pese 4 kesäkurpitsaa ja leikkaa ne pituussuunnassa halki. Poista siemenet - käytä apuna terävää veistä tai lusikaa. Laita kesäkurpitsat halkaistu puoli ylöspäin uunivuokaan tai uunipellille.

Täyte: 1. Mausta kurpitsat suolalla ja ripottele pinnalle sitruunamehua.

2. Huuhtele purjo ja leikkaa se hienoksi.

3. Sekoita purjo ja yrtit sekä pieneksi kuutioidut tomaatit, raaka riisi, pinjansiemenet, voinokareiden ja murskatun valkosipulin kanssa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

4. Täytä kesäkurpitsan puolikkaat. Peitä astia alumiinifoliolla ja laita se kylmään uuniin 175°. Kypsennä uunin keskitasolla n. 1 tunti, kunnes riisi on kypsää.

5. Ripottele juustoraastetta kesäkurpitsojen pinnalle. Lisää uunin lämpötila 250° kuorruta täytetyt kesäkurpitsat uunin yläosassa, kunnes juusto on kultaista.

Tarjoile leivän kera