Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

1 tunti
Täytetyt kesäkurpitsat on herkullinen ja helppo kasvisruoka, maistuu koko porukalle. Maista ja ihastu!
https://www.arla.fi/reseptit/taytetyt-kesakurpitsat/

Tee näin:

  • Pese 4 kesäkurpitsaa ja leikkaa ne pituussuunnassa halki. Poista siemenet - käytä apuna terävää veistä tai lusikaa. Laita kesäkurpitsat halkaistu puoli ylöspäin uunivuokaan tai uunipellille.
  • Valmista seuraavaksi täyte. Mausta kurpitsat suolalla ja ripottele pinnalle sitruunamehua. Huuhtele purjo ja leikkaa se hienoksi.
  • Sekoita purjo ja yrtit sekä pieneksi kuutioidut tomaatit, raaka riisi, pinjansiemenet, voinokareiden ja murskatun valkosipulin kanssa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  • Täytä kesäkurpitsan puolikkaat. Peitä astia alumiinifoliolla ja laita se kylmään uuniin 175°. Kypsennä uunin keskitasolla n. 1 tunti, kunnes riisi on kypsää.
  • Ripottele juustoraastetta kesäkurpitsojen pinnalle. Lisää uunin lämpötila 250° kuorruta täytetyt kesäkurpitsat uunin yläosassa, kunnes juusto on kultaista.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Keskikokoista vihreää kesäkurpitsaa
4
Karkeaa suolaa
1 tl
Puristettua sitruunamehua
½ dl
Täyte
Purjo (150 g)
1
Hienonnettua tilliä
1 dl
Tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl
Tuoreita kotimaisia kirsikkatomaatteja
400 g
Riisiä (paraboiled)
n. 2½ dl
Pinjansiemeniä
4 rkl
15 g
Pientä valkosipulinkynttä
2
Karkeaa suolaa
1 tl
Pippuria myllystä
75 g
Maalaisleipä
Lisää herkullisia ideoita