Voit myös pakastaa höyrykypsennetyt bao-sämpylät ja valmistaa majoneesin itse.
Hiivaa
|
25 g |
---|---|
1½ dl | |
Vettä
|
1 dl |
Rypsiöljyä
|
1 rkl |
Kidesokeria
|
1 rkl |
Vehnäjauhoja
|
6 dl |
Leivinjauhetta
|
½ tl |
Suolaa
|
2 maustemitallista |
Portobello-sientä
|
450 g |
---|---|
2 rkl | |
Sriracha-kastiketta
|
2 rkl |
Japanilaista soijakastiketta
|
2 rkl |
Juoksevaa hunajaa
|
2 rkl |
Kevätsipuli
|
1 |
---|---|
Majoneesia
|
1 dl |
Ruukku tuoretta korianteria
|
|
Paahdettuja seesaminsiemeniä
|
Höyrytetyt bao-sämpylät suolaisella täytteellä ovat vastustamatonta aasialaista katuruokaa. Sana bao tarkoittaa yksinkertaisesti pullaa, ja niitä on saatavana monenlaisissa muodoissa ja täytteissä. Avoin bao on suosittu versio, joka täytetään usein suolaisella sianlihalla, naudanlihalla, ankanlihalla tai katkaravuilla. Meidän versiomme on kasvisversio, jossa on portobellosieniä ja sriracha-kastiketta; kyseisen kastikkeen avulla voit lisätä tulisuutta niin paljon kuin haluat.
Höyrytettyihin bao-sämpylöihin voidaan laittaa lähes rajattomasti erilaisia täytteitä. Lihan ystäville suosituimpia täytteitä ovat ehkä tahmea possunliha, BBQ-naudanliha ja hoisin-ankka. Miso-kuorrutettu lohi tai tempurakatkaravut ovat täydellinen valinta äyriäisversioksi. Kasvis-bao voidaan täyttää esimerkiksi sienillä tai miso-kuorrutetulla munakoisolla. Salaatti, korianteri, marinoitu sipuli ja raikas aasialainen salaatti täydentävät täydellisesti valitsemiasi suolaista täytettä. Lisää mehukkuutta ja makua voi lisätä srirachalla ja majoneesilla.
Bao ei suinkaan ole vain sekasyöjien herkku. Kasvisversiomme tyydyttää taatusti innokkaimmankin bao bun -himon - oli sitten kyseessä seka- tai kasvissyöjä. Juju on paistaa sieniä voissa, kunnes ne saavat syvän maun ja ruskistuneen pinnan ja pehmeän ytimen. Muita kasvisvaihtoehtoja ovat muun muassa miso-kuorrutettu munakoiso, marinoitu tofu ja mausteinen kukkakaali.