Banh mi

Banh mi

45 minuuttia
Banh mi on vietnamilainen patonki täynnä makua. Banh mi yhdistää tuoreet maut, pikkelöidyt kasvikset ja maukkaan kanan. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/banh-mi/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan Banh mi -patongit ja tee ensiksi täytteet.
  • Valmista ensiksi pikkelöidyt kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat ohuiksi tikuiksi. Viipaloi retiisit. Keitä kattilassa etikka, sokeri ja vesi.
  • Ota kattila liedeltä ja laita vihannekset liemen joukkoon kattilaan. Jätä vihannekset pikkelöitymään vähintään 15 minuutiksi.
  • Tee créme fraîche -kastike. Sekoita créme fraîche, majoneesi ja silputtu valkosipuli keskenään pienessä kulhossa.
  • Mausta kana suolalla ja pippurilla. Paista kanaa pannulla voissa noin 5-6 minuuttia, kunnes kana on kauttaaltaan kypsää. Anna kanan jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa sitten viipaleiksi.
Banh mi -patongin kokoaminen
  • Kokoa seuraavaksi Banh mi. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa patonki pituussuunnassa kahtia.
  • Levitä patongin väliin kastiketta ja täytä paistetulla kanalla, pikkelöidyillä kasviksilla, jalopenoilla, kurkulla ja tuoreella korianterilla.
  • Laita patongin kansi täytteiden päälle ja leikkaa neljään osaan.
  • Banh mi sopii mainiosti lounaaksi tai välipalaksi.
Valmis!
Vinkki

Voit myös valmistaa tällä helpolla reseptillä majoneesia itse!

Ainekset

Pikkelöidyt kasvikset
Porkkanaa
2
Retiisejä
125 g
Etikka (12%)
½ dl
Sokeria
1 dl
Vettä
1½ dl
Créme fraîche -kastike
1 dl
Majoneesia
1 dl
Marinoituja viipaleita jalapenoja
16
Valkosipulinkynsi
1
Kana
Broilerin rintafileetä
250 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
2 tl
Lisukkeet
Puolikas kurkkua
Patonki
1
Ruukku tuoretta korianteria
Lisää herkullisia ideoita