Vietnamilainen porsaankylki ja nuudeleita

Vietnamilainen porsaankylki ja nuudeleita

Porsaan ulkofilee vietnamilaistyylisellä marinadilla ja kastikkeella on herkullinen liharuoka niihin vähän erityisempiin hetkiin.
https://www.arla.fi/reseptit/vietnamilainen-porsaankylki-ja-nuudeleita/

Tee näin:

  • Hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri, sipuli ja valkosipuli. Ruskista liha voissa pannulla. Lisää loput ainekset ja anna seoksen kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja keitä kannen alla 2 tuntia, kunnes liha on kypsynyt. Siivilöi ja säästä liemi. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillisvastuksella. Sekoita 1 dl lihalientä, soijakastike, sokeri ja pippuri. Keitä seosta 5-7 minuuttia. Nosta liha pannulta ja laita se uunivuokaan. Sivele liha kastikkeella. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes liha on saanut kauniin värin. Keitä nuudelit lopussa lihaliemessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Viipaloi kevätsipulit. Aseta neljän tarjoilukulhon pohjalle salaatinlehti ja kaada päälle nuudelit. Kaada päälle hieman lihalientä ja lisää lihaa. Lisää päälle sipulia, minttua ja korianteria. Tarjoile chilikastikkeen ja paahdetun valkosipulin kera.
Valmis!

Ainekset

Porsaan ulkofileetä (4 palaa)
800 g
Punainen chili
½
Inkivääri (n. 50 g)
1
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
3
1 rkl
Kokonaista mustapippureita
10
Tähtianista
5
Suolaa
1½ tl
Vettä
1 l
Kalakastiketta
2 rkl
Limetti lohkoina
½
Kastike
Lihalientä
1 dl
Soijakastiketta
2 rkl
Sokeria
½ dl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Tarjoiluun
Riisinuudeleita
Kevätsipuleita
3
Isoa salaatinlehtiä
4
Ruukku tuoretta minttu
½
Ruukku tuoretta korianteri
½
Makeaa chilikastike
Paahdettua valkosipulia