Vietnamilainen porsaankylki ja nuudeleita

Vietnamilainen porsaankylki ja nuudeleita

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Porsaan ulkofilee vietnamilaistyylisellä marinadilla ja kastikkeella on herkullinen liharuoka niihin vähän erityisempiin hetkiin.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 800 g porsaan ulkofileetä (4 palaa)
  • ½ punainen chili
  • 1 pala inkivääriä (n. 50 g)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 5 tähtianista
  • 1½ tl suolaa
  • 1 l vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • ½ lime lohkoina

Kastike

  • 1 dl lihalientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Tarjoiluun

  • riisinuudeleita
  • 3 kevätsipulia
  • 4 isoa jäävuorisalaatin lehteä
  • ½ ruukku tuoretta minttua
  • ½ ruukku tuoretta korianteria
  • makeaa chilikastiketta
  • paahdettua valkosipulia

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri, sipuli ja valkosipuli. Ruskista liha voissa pannulla. Lisää loput ainekset ja anna seoksen kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja keitä kannen alla 2 tuntia, kunnes liha on kypsynyt. Siivilöi ja säästä liemi. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillisvastuksella. Sekoita 1 dl lihalientä, soijakastike, sokeri ja pippuri. Keitä seosta 5-7 minuuttia. Nosta liha pannulta ja laita se uunivuokaan. Sivele liha kastikkeella. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes liha on saanut kauniin värin. Keitä nuudelit lopussa lihaliemessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Viipaloi kevätsipulit. Aseta neljän tarjoilukulhon pohjalle salaatinlehti ja kaada päälle nuudelit. Kaada päälle hieman lihalientä ja lisää lihaa. Lisää päälle sipulia, minttua ja korianteria. Tarjoile chilikastikkeen ja paahdetun valkosipulin kera.

Lisää herkullisia ideoita