Valkokaaligratiini

Valkokaaligratiini

1 tunti
Valkokaaligratiini maistuu sellaisenaan tai sopii lisukkeeksi pihville. Valkokaali saa makeutta, kun sen ensin paistaa ennen juustogratinointia.
https://www.arla.fi/reseptit/valkokaaligratiini/

Tee näin:

Valkokaaligratiini
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Aloita valkokaaligratiini käsittelemällä ensin kasvikset. Leikkaa valkokaalista noin 2 cm kokoisia paloja. Kuori ja pilko sipuli.
  • Kuumenna iso paistinpannu ja lisää 1 rkl voita. Paista puolet valkokaalista ja sipulista, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet hiukan. Aseta sivuun.
  • Tee samanlailla muun kaalin ja sipulin kanssa. Kaada sivuun siirretyt kasvikset takaisin pannulle ja ripottele päälle siirappia. Paista vielä muutama minuutti.
  • Sirottele valkokaalin päälle jauhot. Kaada kerma ja maito sekaan. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta valkokaalia 3–5 minuuttia, kunnes seos on muuttunut kermaiseksi.
  • Kaada valkokaali uuninkestävään astiaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
  • Viimeistele valkokaaligratiini persiljalla. Syö sellaisenaan tai tarjoile valkokaaligratiini lisukkeena esimerkiksi pihvin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Valkokaaligratiini
Valkokaali
600 g
Sipuli
1
2 rkl
Siirappia
1 rkl
Vehnäjauhoa
1 rkl
rkl
1 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
2 dl
Tuoretta persiljaa koristeluun
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisgratiini
1 tunti
Kasvisgratiini
(20)
Kaalipata
40 minuuttia
Kaalipata
(6)