Jos haluat tehdä kahdeksan tai sitä enemmän selleripihvejä, tarvitset vähintään kaksi pannua. Tämän takia selleripihvit kypsennetään loppuun uunissa, jotta saat kaikki selleripihvit valmiiksi kerralla. Suosittelemme lisukkeeksi paistettuja uuniperunoita, jotta uuni täyttyy. Jos haluat valmistaa neljä (tai vähemmän) selleripihviä, voit sen sijaan ruskistaa ne tasaisella lämmöllä noin 2 minuuttia ja paistaa ne sitten valmiiksi pannulla matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kolmas vaihtoehto on ensin keittää selleriviipaleita kevyesti suolavedessä noin 5 minuuttia, paneroida ne ja ruskistaa lopuksi tasaisella lämmöllä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
Juuriselleri (n. 1 kg)
|
1 |
---|---|
Kananmuna
|
1 |
150 g | |
Korppujauhoa
|
1 dl |
Hienonnettua persiljaa
|
1 dl |
Karkeaa suolaa
|
¾ tl |
Rypsiöljyä
|
2 rkl |
25 g |
Hienonnettua persiljaa
|
|
---|---|
Sitruunamehua tai puolikas sitruuna
|
|
Pippuria
|