Selleripihvit

Selleripihvit

30 minuuttia
Selleripihvit on hyvä valinta kasvisruuaksi. Selleripihvit sopivat tarjottaviksi Crème fraîche -kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/selleripihvit/

Tee näin:

Selleripihvit
  • Aloita selleripihvien valmistus ja kuori juurisellerin uloin kerros pois. Leikkaa selleristä kahdeksan reilun sentin paksuista pihviä.
  • Vatkaa kulhossa kananmuna ja sekoita juusto, korppujauhot, persilja ja suola toisessa astiassa. Käytä selleriviipaleet ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauheseoksessa, niin että seos tarttuu pintaan.
  • Kuumenna puolet öljystä paistinpannulla ja lisää joukkoon puolet voista. Anna voin muuttua kullanruskeaksi öljyssä. Paista puolet selleripihveistä kummaltakin puolelta tasaisella lämmöllä noin 2 minuutin ajan.
  • Aseta selleripihvit leivinpaperille. Ruskista loput selleripihvit samalla tavalla.
  • Kypsennä selleripihvit 225-asteisen uunin ylimmällä tasolla noin 12 minuutin ajan.
  • Valmista kastike sekoittamalla crème fraîchen joukkoon persiljaa ja 1–2 rkl sitruunamehua oman maun mukaan. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile selleripihvit esimerkiksi paistettujen perunoiden, voissa paistetun kurttukaalin ja crème fraîche -kastikkeen kanssa.
Valmis!
Ruuanlaittovinkki

Jos haluat tehdä kahdeksan tai sitä enemmän selleripihvejä, tarvitset vähintään kaksi pannua. Tämän takia selleripihvit kypsennetään loppuun uunissa, jotta saat kaikki selleripihvit valmiiksi kerralla. Suosittelemme lisukkeeksi paistettuja uuniperunoita, jotta uuni täyttyy. Jos haluat valmistaa neljä (tai vähemmän) selleripihviä, voit sen sijaan ruskistaa ne tasaisella lämmöllä noin 2 minuuttia ja paistaa ne sitten valmiiksi pannulla matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kolmas vaihtoehto on ensin keittää selleriviipaleita kevyesti suolavedessä noin 5 minuuttia, paneroida ne ja ruskistaa lopuksi tasaisella lämmöllä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Ainekset

Selleripihvit
Juuriselleri (n. 1 kg)
1
Kananmuna
1
150 g
Korppujauhoa
1 dl
Hienonnettua persiljaa
1 dl
Karkeaa suolaa
¾ tl
Rypsiöljyä
2 rkl
25 g
Crème fraîche -kastike
Hienonnettua persiljaa
Sitruunamehua tai puolikas sitruuna
Pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Kasvispihvit
40 minuuttia
Kasvispihvit
(17)