Pikkelöimällä kasvikset huolehdit siitä, että satokauden kasvikset kestävät pitkään. Pikkelöidyt kasvikset sopivat alkupalaksi tai lisukkeeksi. Kokeile!
Tee näin:
Pikkelöidyt kasvikset
Aloita pikkelöidyt kasvikset käsittelemällä ensin kasvikset. Puhdista ja pilko kasvikset pienemmiksi paloiksi ja keitä niitä sitten suolavedessä noin 1 minuutin ajan.
Laita kasvikset isoon lasipurkkiin yhdessä laakerinlehtien kanssa.
Kiehauta marinadin ainekset kattilassa ja kaada kasvisten päälle. Sulje lasipurkki tiiviisti ja anna kasvisten marinoitua vähintään yhden päivän ajan, mutta kuitenkin mieluiten viikon ajan.
Tarjoile pikkelöidyt kasvikset alkupalana tai lisukkeena liha-, kala- tai kanaruoalle.
Valmis!
Ainekset
Pikkelöidyt kasvikset
Erilaisia kasviksia kukkakaalia, porkkanoita, papuja