Bataattiranskalaiset airfryerissä

Bataattiranskalaiset airfryerissä

30 minuuttia
Bataattiranskalaiset ovat klassinen valinta erilaisten ruokien lisukkeeksi. Kokeile tehdä bataattiranskalaisia airfryerissä - niistä tulee herkullisen rapeita!
https://www.arla.fi/reseptit/bataattiranskalaiset-airfryerissa/

Tee näin:

Bataattiranskalaiset airfryerissä
  • Leikkaa bataatit paksuiksi tikuiksi.
  • Sekoita voihin ja rypsiöljyyn sekä suolaan.
  • Aseta ne airfryerin koriin.
  • Kypsennä 200 °C:ssa noin 25 minuuttia.
  • Ravista koria muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  • Sekoita voi inkiväärin ja limen kanssa.
  • Yhdistä lämpimät bataatit ja voi.
  • Tarjoile lautaselle ja lisää bataattien päälle murennettua fetajuustoa ja yrttejä.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat kokeilla monipuolisempaa koostumusta, leikkaa bataatit lohkoiksi. Se antaa erilaista purtavaa, mutta muista, että isommat palat vaativat pidemmän kypsennysajan. Kun laitat perunat airfryeriin, aseta ne yhteen kerrokseen, jotta ne kypsyvät optimaalisesti.

Bataattiranskalaiset airfryerissä Q&A

Bataattiranskalaiset on herkullinen vaihtoehto tavallisille ranskalaisille. Lue lisää alta!

Voiko bataattia kypsentää airfryerissä?
Kyllä, airfryerit sopivat täydellisesti bataattien kypsentämiseen. Kun bataatit kypsennetään airfryerissä, ne saavat kauniin kullanruskean sävyn ja säilyttävät pehmeän, murean sisuksen, joka tekee niistä niin herkullisia.
Kuinka kauan bataattia kypsennetään airfryerissä?
Nämä bataattiranskalaiset kestävät noin 25 minuuttia airfryerissä, mutta kypsennysaika voi vaihdella bataattien koon, lämpötilan ja annoksen koon mukaan.
Mitä bataattiranskalaisten kanssa kannattaa tarjoilla?
Voit tarjoilla bataattiranskalaisia erilaisten dippien kanssa, tzatzikin kermaisesta viileydestä hummuksen täyteläisiin ja maanläheisiin vivahteisiin ja jopa mausteisen majoneesin mausteisesta potkusta. Bataattiranskalaisten vankka maku ja rakenne loistavat myös grillatun lihan kanssa tarjoiltuna. Ja jos haluat jotain virkistävää, nämä sipsit sopivat täydellisesti vastapainoksi vihreälle salaatille, jota on piristetty kirpeällä vinaigrettella.

Ainekset

Bataattiranskalaiset airfryerissä
Bataattia
2
2 rkl
Suolaa
1 tl
50 g
Inkivääriä
50 g
Limetti (raasteettu kuori ja puristettu mehu)
1
150 g
Tuoreita yrttejä
Syötäviä kukkia koristeluun

Tee herkullisia bataattiranskalaisia airfryerissä

Nauti mausta, kun bataatiranskalaiset ovat ulkopuolelta kiinteitä mutta sisältä pehmeitä ja pörröisiä. Airfryer kierrättää kuumaa ilmaa ruoan ympärillä, mikä varmistaa, että perunat kypsyvät tasaisesti ja saavat täydellisen kullanruskean rakenteen ilman, että ne upotetaan öljyyn. Saat haluamasi koostumuksen omaavia ranskalaisia suoraan omassa keittiössäsi vain 30 minuutissa.

Maustettu inkiväärivoin ja juuston kanssa

Inkiväärin rohkea kirpeys yhdistettynä juuston kermaisuuteen nostaa vaatimattoman bataatin uusiin ulottuvuuksiin. Inkiväärivoi, johon on lisätty aromaattista limeä, sulautuu saumattomasti lämpimiin bataattiranskalaisiin ja antaa mausteisuuden ja kirpeyden vivahteen. Kirpeä valkohomejuusto muodostaa kontrastin limetin sävyille, mikä lisää maku- ja rakennekerroksia, jotka tekevät jokaisesta suupalasta unohtumattoman kokemuksen.

Tutustu lisää airfryer-resepteihimme, kuten suosittuihin lohi, ja kanan reisifileet. Molemmat reseptit ovat herkullisia sellaisenaan, mutta voit myös yhdistää ne bataattiranskalaisiimme.

Tarjoile alkupalana, lisukkeena tai välipalana

Parasta bataattiranskalaisissamme on se, että voit tarjoilla niitä haluamallasi tavalla. Tarjoile niitä pienenä alkupalana ja tee vaikutuksen vieraisiin niiden taidokkailla mauilla. Tai käytä niitä lisukkeena, joka voi tai ei voi jättää pääruokaa varjoonsa. Vielä parempaa on, napostele niitä elokuvaillan aikana herkulliseksi ja täyttäväksi välipalaksi.

Lisää suosikkiyrttisi ja -mausteesi

Reseptissämme suositellaan käytettäväksi elinvoimaisia yrttejä, kuten kirveliä, korianteria tai persiljaa. Yrttien maailma on kuitenkin laaja. Jos pidät rosmariinin mäntyisestä aromista, parin oksan hauduttaminen sulatetussa inkivääri-limettivoissa tarjoaa tuoksuvan kierteen. Myös timjami, jossa on hienovarainen minttuinen vivahde, voi olla ihastuttava lisä, joko ripoteltuna lastujen päälle tai sulautettuna voin joukkoon.

Jos kaipaat rohkeampia makuja, ripaus sumakkia tuo sekaan kirpeän sitruunaisen vivahteen. Sen syvä punainen sävy ei ole vain makuhermoja kiihottava vaan myös visuaalinen herkku. Savustettu paprika voi antaa lempeää savuisuutta, joka tuo mieleen avotulella valmistetun ruoan.