Veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinirisotto

45 minuuttia
Valmista veriappelsiinirisotto alkuvuoden kausihedelmästä! Raikas ja täyteläinen veriappelsiinirisotto on moderni klassikko. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/veriappelsiinirisotto/

Tee näin:

Veriappelsiinirisotto
  • Aloita veriappelsiinirisoton valmistus käsittelemällä raaka-aineet.
  • Kuori veriappelsiinit ja palastele lohkoiksi. Voit myös leikata lohkoista kalvot pois. Hienonna keltasipulit ja valkosipulit. Hienonna ruohosipuli erikseen niin että siitä tulee n. 1 dl. Raasta parmesaani valmiiksi. Huuhtele rucola.
  • Lämmitä suuressa kattilassa oliiviöljy. Lisää sipulit ja riisi kattilaan. Kuullota noin 2 minuuttia.
  • Lisää valkoviini ja veriappelsiinimehu. Hauduta veriappelsiinirisotto kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä 1 dl kerrallaan, jotta riisi ei kuivuisi.
  • Lisää crème fraîche ja raastettu parmesaani risoton joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele veriappelsiinirisotto ruohosipulilla.
  • Tarjoile risotto veriappelsiinilohkojen, rucolan ja raastetun parmesaanin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Veriappelsiinirisotto
Risottoriisiä
400 g
Oliiviöljyä
2 dl
Veriappelsiinimehua
5 dl
Valkoviini
5 dl
Yksikyntisiä valkosipulinkynttä
2
Keltasipulia
2
200 g
Parmesaania
100 g
Ruukku ruohosipuli
1
Veriappelsiini
4
Rucola
50 g
Suolaa ja mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Risotto
30 minuuttia
Risotto
(17)