Veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinirisotto

45 minuuttia
Valmista veriappelsiinirisotto alkuvuoden kausihedelmästä! Raikas ja täyteläinen veriappelsiinirisotto on moderni klassikko. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Veriappelsiinirisotto
  • Aloita veriappelsiinirisoton valmistus käsittelemällä raaka-aineet.
  • Kuori veriappelsiinit ja palastele lohkoiksi. Voit myös leikata lohkoista kalvot pois. Hienonna keltasipulit ja valkosipulit. Hienonna ruohosipuli erikseen niin että siitä tulee n. 1 dl. Raasta parmesaani valmiiksi. Huuhtele rucola.
  • Lämmitä suuressa kattilassa oliiviöljy. Lisää sipulit ja riisi kattilaan. Kuullota noin 2 minuuttia.
  • Lisää valkoviini ja veriappelsiinimehu. Hauduta veriappelsiinirisotto kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä 1 dl kerrallaan, jotta riisi ei kuivuisi.
  • Lisää crème fraîche ja raastettu parmesaani risoton joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele veriappelsiinirisotto ruohosipulilla.
  • Tarjoile risotto veriappelsiinilohkojen, rucolan ja raastetun parmesaanin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Veriappelsiinirisotto
Risottoriisiä
400 g
Oliiviöljyä
2 dl
Veriappelsiinimehua
5 dl
Valkoviiniä
5 dl
Yksikyntisiä valkosipulinkynsiä
2 kpl
Keltasipulia
2
200 g
Parmesan-juustoa
100 g
Ruukku ruohosipulia
1
Veriappelsiinia
4
Rucolaa
50 g
Suolaa ja mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Risotto
30 minuuttia
Risotto
(12)