Selleri-homejuustorisotto

Selleri-homejuustorisotto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Tämä hienostunut risotto saa makua ja mehevyyttä selleristä ja Castello-sinihomejuustosta. Jokaisen homejuustojen ystävän suosikki!

Ainekset

Annokset
  • 400 g lehtiselleriä
  • 2 sipulia
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl Arla kuohukermaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • mustapippuria
  • 100 g paahdettuja ja hienonnettuja hasselpähkinöitä
  • 2 päärynää
  • 140 g Castello Blue Sinihomejuustoa
  • salaattia

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja leikkaa selleri ja yksi sipuli isoiksi paloiksi. Keitä niitä kasvisliemessä. Lisää kerma ja viini sekä laakerinlehdet, ja kuumenna noin 20 minuuttia. Siivilöi neste kulhoon ja aseta sivuun. Poimi laakerinlehdet pois. Soseuta sipuli ja selleri. Kuori ja hienonna toinen sipuli ja valkosipuli. Paista ne riisin kanssa voissa kattilassa. Lisää kattilaan liemi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 15-20 min. Sekoita joukkoon selleri-sipulisose ja hasselpähkinät, ja mausta mustapippurilla. Tarjoile risotto päärynäviipaleiden, murennetun sinihomejuuston ja salaatin kera.