Pinaattigratiini raejuustolla

Pinaattigratiini raejuustolla

45 minuuttia
Ruokaisa pinaattigratiini raejuustolla saa mainion makunsa vastarouhitusta muskottipähkinästä ja Castello Präst -juustosta. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteeseen.
  • Valuta raejuustosta siivilän avulla neste pois. Keitä kattilassa suolattu vesi.
  • Purista pinaateista ylimääräinen neste pois. Sekoita pinaatti ja murskattu valkosipuli oliiviöljyyn ja anna seista 3-4 minuuttia. Kaada pinaattiseos kulhoon ja sekoita joukkoon raejuusto, kananmunat, juusto, jauhot, raastettu muskottipähkinä ja suola.
  • Muodosta pinaattimassasta noin 30 pientä palloa ja keitä niitä erissä suolatussa vedessä, kunnes ne alkavat kellua. Nosta pinaattipallot reikäkauhalla vedestä ja aseta uunivuokaan.
  • Kaada bechamel-kastike pinaattipallojen päälle uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
  • Paista pinaattigratiini uunin yläosassa 8-10 minuuttin ajan.
  • Tarjoile pinaattigratiini vihreän salaatin kera.
Valmis!
Vinkki

Voit käyttää valmiin Bechamel-kastikkeen sijaan itsetehtyä Bechamel eli valkokastiketta.

Ainekset

500 g
Pakastepinaattia sulatettuna
400 g
Valkosipulinkynttä
2
Oliiviöljyä
2 rkl
Kananmunia
3
Castello® Präst -juustoa raasteena
150 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Jauhettua muskottipähkinää
1 tl
Suolaa
½ tl
Valkokastike
5 dl
Gruyère -juustoa raasteena
50 g
Vihersalaattia
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisgratiini
1 tunti
Kasvisgratiini
(20)
Perunagratiini
60+ min
Perunagratiini
(3)