Kevyet ja ravitsevat

Kasviskeitot

Kasvissosekeitot ovat herkullisia lounasvaihtoehtoja tai alkupaloja isommissa menuissa. Tutustu kasvissosekeittoresepteihin ja valitse omat suosikkisi!

Kasvissosekeitot

Pehmeät kasvissosekeitot ovat loistava valinta ruokalistalle arjen kiireiden keskellä. Sosekeitot valmistuvat nopeasti ja niitä on helppoa muunnella oman maun mukaan.

Kasvissosekeitot valmistetaan soseuttamalla keitetyt kasvikset sauva- tai tehosekoittimella. Samettisen rakenteen kasvissosekeittoon tuo sulatejuusto, creme fraiche, smetana, kerma tai tuorejuusto.

Kasvissosekeitot sopivat lounaaksi ja iltaruoaksi syksyn viileneviin iltoihin. Kuohkea bataattikeitto saa pehmeän makunsa ranskankerman ja bataatin liitosta. Kivennäisvesi antaa kuohkeaan rakenteeseen ilmavuutta. Chili-porkkanasosekeitto tuo aasialaista makumaailmaa ruokapöytään. Halutessasi voit nauttia keiton lisäämällä päälle nokareen Arla Lempi Créme Fraîchea, johon on silputtu korianteria tai persiljaa. Klassinen tomaattikeitto on kasviskeitto, josta on helppo pitää. Voit lisätä tomaattikeiton päälle Apetina-juustokuutioita tai raejuustoa sekä tuoreita yrttejä makusi mukaan.

Valmista kasvissosekeitot sesonkeja hyödyntäen

Sesongin aikaan tuoreet kasvikset ovat parhaimmillaan. Juureksien sesonki alkaa perinteisesti alkusyksystä. Kokeile porkkanasosekeittoa, jonka hienostunut maku on tasapainotettu valkoviinin kanssa. Keiton voit viimeistellä esimerkiksi rapeilla juureslastuilla.

Maukas kurpitsasosekeitto on suosittu syksyn sesonkiruoka. Hyödynnä tuoreiden kurpitsojen hyvä saatavuus ja valmista herkullinen kurpitsakeitto. Ihanan lempeän makuinen kermainen maa-artisokkakeitto on loppusyksyn sesonkiruokaa parhaimmillaan. Kotimaisen maa-artisokan sadonkorjuu tapahtuu vasta myöhään syksyllä.

Kasvissosekeitot sopivat alkuruoaksi pieninä annoksina tarjoiltuna. Isompina lautasellisina keitot toimivat myös kevyenä ateriana. Saat kasvissosekeittoa ruokaisemmaksi lisäämällä keittoon esimerkiksi raejuustoa, erilaisia siemeniä tai vaikka krutonkeja. Halutessasi voit viimeistellä kasvissosekeiton tuoreilla yrteillä tai vaikka nokareella creme fraichea!

Valitse alta suosikki kasvissosekeittosi. Käy myös katsomassa muut keittoreseptimme!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat