Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitto

40 minuuttia
Ravitseva ja maukas myskikurpitsakeitto valmistetaan paahdetusta kurpitsasta ja sipulista. Tarjoile myskikurpitsakeitto creme fraichen ja leivän kera.
https://www.arla.fi/reseptit/myskikurpitsakeitto/

Tee näin:

  • Aloita myskikurpitsakeitto kuumentamalla uuni 225 asteeseen.
  • Puolita kurpitsa ja kaavi kurpitsansiemenet pois. Kuori ja leikkaa kurpitsa noin 2 cm paloiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Aseta kaikki leivinpaperille uunilevyn päälle. Sulata voi ja laske aineksien päälle. Ripottele päälle myös puolet suolasta.
  • Paahda uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada kaikki ainekset isoon kattilaan. Lisää vesi, kasvisliemi sekä Arla Lempi Fraiche Tex Mex.
  • Kuumenna myskikurpitsakeitto kiehuvaksi ja sekoita tasaisesti. Lisää loput suolasta ja sitruunamehusta. Laimenna myskikurpitsakeitto tarvittaessa vedellä, jos se muuttuu liian paksuksi.
  • Huuhtele pavut ja sekoita keiton joukkoon. Lisää nokare creme fraichea.
  • Tarjoile myskikurpitsakeitto hapanjuuripatongin kanssa.
Valmis!

Ravintosisältö

475 Kcal

Ainekset

Myskikurpitsakeitto
Myskikurpitsa (n. 1 kg)
1
Sipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Suolaa
1 tl
Vettä
5 dl
Kasvisfondia
2 rkl
Arla® Lempi Fraîche Mex kerma
2 dl
Sitruunamehua
1½ rkl
Koristeluun
Mustapapuja
400 g
2 dl
Hapanjuurileipä tai patonkia
Lisää herkullisia ideoita
Kurpitsakeitto
40 minuuttia
Kurpitsakeitto
(6)
Kukkakaalikeitto
30 minuuttia
Kukkakaalikeitto
(15)