Porkkana-paprikakeitto

Porkkana-paprikakeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Tämä porkkanasosekeitto paprikavoin ja paahdettujen cashewpähkinöiden kera vie kielen mennessään. Tarjoile keitto lämpimän leivän kera!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • ¾ tl jauhettua kuminaa
  • 7 porkkanaa siivuina (n. 350 g)
  • 6 dl kanalientä
  • 1 tl suolaa

Paprikavoi

Paahdetut cashewpähkinät

  • 25 g cashewpähkinöitä
  • ½ tl suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Sulata voi pannulla korkeassa lämpötilassa, mutta ilman ruskistumista. Kuullota sipulia, valkosipulia ja kuminaa pannulla noin 3 minuuttia. Lisää porkkanat ja paista niitä noin 2 minuuttia. Lisää liemi ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä sitä miedolla lämmöllä, kannella peitettynä, noin 25 minuuttia. Sekoita keitto täysin tasaiseksi joko tehosekoittimen astiassa tai suoraan kattilassa sauvasekoittimella. Kuumenna keitto uudestaan ja mausta maun mukaan. Pidä keitto lämpimänä. Paprikavoi: Paahda paprika kuivassa pienessä kattilassa korkeassa lämpötilassa noin 2 minuuttia ja sitten kohtalaisella lämmöllä noin 1 minuutti. Sekoita silloin tällöin. Lisää vesi ja sekoita paprikajauhe tahnaksi. Kaavi tahna pois kattilasta ja aseta se sivuun. Laita voi kattilaan, anna sen kiehahtaa ja sekoita paprikatahna siihen. Anna paprikavoin kypsyä miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Kaada se kulhoon ja anna sen jäähtyä hieman. Paahdetut cashewpähkinät: Paahda pähkinät kuivalla pannulla korkeassa lämpötilassa noin 2 minuuttia ja sitten kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Ripottele pähkinöille suolaa ja hienonna ne karkeaksi. Tarjoilu: Asettele keitto keittolautasille. Kaada varovasti paprikavoita spiraaliksi keiton päälle ja ripottele päälle paahdetut cashewpähkinät. Tarjoile lämpimän leivän kera.

Vinkki

Vinkki: Cashewpähkinöiden sijasta voit käyttää hasselpähkinöitä tai manteleita.