Perunakeitto uppomunien kera

Perunakeitto uppomunien kera

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Ihanan kermainen keitto, joka on helppo valmistaa. Perunalastut antavat mukavaa rapeutta.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Haudutetut kananmunat

  • 4 pientä kananmunaa
  • 2 rkl etikkaa (12 %)
  • mustapippuria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl hienonnettua punasipulia
  • 8 oksaa kirveliä
  • suolattuja perunalastuja

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja leikkaa perunat, sipuli ja valkosipuli paloiksi. Paista ne voissa kattilassa. Lisää viini ja kasvisliemi. Kiehauta ja keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kerma ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada etikka 4 pieneen kuppiin. Riko kananmuna varovasti jokaiseen kuppiin ja anna hautua noin 10 minuuttia. Kiehauta 1 litra vettä kattilassa. Ota pois liedeltä ja vispilöi veteen pyörre. Kaada munat nopeasti kanta edellä kattilaan. Anna niiden olla noin 2 minuuttia. Nosta munat uralusikalla ja anna niiden valua paperilla. Kaada keitto 4 lautaselle. Halkaise munat ja lisää ne keittoon. Mausta mustapippurilla ja koristele sitruunalla, sipulilla ja kirvelillä. Tarjoile perunalastujen kera.