Perunakeitto uppomunien kera

Perunakeitto uppomunien kera

Ihanan kermainen keitto, joka on helppo valmistaa. Perunalastut antavat mukavaa rapeutta.
https://www.arla.fi/reseptit/perunakeitto-uppomunien-kera/

Tee näin:

  • Kuori ja leikkaa perunat, sipuli ja valkosipuli paloiksi. Paista ne voissa kattilassa. Lisää viini ja kasvisliemi. Kiehauta ja keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kerma ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada etikka 4 pieneen kuppiin. Riko kananmuna varovasti jokaiseen kuppiin ja anna hautua noin 10 minuuttia. Kiehauta 1 litra vettä kattilassa. Ota pois liedeltä ja vispilöi veteen pyörre. Kaada munat nopeasti kanta edellä kattilaan. Anna niiden olla noin 2 minuuttia. Nosta munat uralusikalla ja anna niiden valua paperilla. Kaada keitto 4 lautaselle. Halkaise munat ja lisää ne keittoon. Mausta mustapippurilla ja koristele sitruunalla, sipulilla ja kirvelillä. Tarjoile perunalastujen kera.
Valmis!

Ainekset

Puikulaperunoita
200 g
Keltasipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
15 g
Valkoviiniä
2 dl
Kasvisfondia
2 dl
½ dl
Suolaa
Mustapippuria
Haudutetut kananmunat
Pientä kananmunia
4
Etikkaa (12 %)
2 rkl
Mustapippuria
Sitruunankuori
1
Hienonnettua punasipulia
1 rkl
Oksaa kirveli
8
Suolattuja perunalastuja