Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto

Parasta täyteläisen pehmeässä kasvissosekeitossa on se, että viimeisetkin maistiaiset saa kaavittua lautasen pohjalta leivän kanssa. Nam!
Arvioi (8)

Minun arvosanani

Kasvissosekeitto

Parasta täyteläisen pehmeässä kasvissosekeitossa on se, että viimeisetkin maistiaiset saa kaavittua lautasen pohjalta leivän kanssa. Nam!

Annoslukumäärä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g bataattia
  • 100 g maustamatonta sulatejuustoa tai Apetina tuorejuustoa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • auringonkukansiemeniä tai krutonkeja tarjoiluun

Ohjeet

Laita vesi kattilaan kiehumaan ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kuori ja pilko veteen perunat, porkkana, bataatti ja sipuli. Kuori myös valkosipulinkynnet, mutta lisää ne kokonaisina. Peitä kattila kannella ja keittele noin 20 minuuttia, jotta kasvikset pehmenevät. Soseuta valmis keitto sauvasekoittimella. Sulata keiton joukkoon sulatejuusto ja mausta savupaprikajauheella ja valkopippurilla. Viimeistele annokset esimerkiksi auringonkukan- ja seesaminsiemenillä. Nauti keitto ruisleivän kera.

Vinkit

Tämän ohjeen on tehnyt Köökistä kajahtaa -blogin Maija!