Appelsiini-porkkanakeitto

Appelsiini-porkkanakeitto

Appelsiini-porkkanakeitossa yhdistyy hapan ja makea. Keitto on oikein maukas ja sopii tarjottavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.

Tee näin:

  • Kuori ja raasta porkkanat. Poista siemenet ja viipaloi chili. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Paista ne voissa kattilassa. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä valkoviinietikka. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Hämmennä keitto tasaiseksi ja mausta suolalla oman maun mukaan. Tarjoa keitto creme fraiche lusikallisen ja tuoreen leivän kera. Halutessasi lorauta keiton sekaan hieman oliiviöljyä tuomaan makua.
Valmis!

Ainekset

Porkkanoita
400 g
Punainen chili
½
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
2 rkl
Vettä
6 dl
Kasvisfondi
1
Appelsiinimehua
2 rkl
Appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1
Valkoviinietikkaa
1 tl
Suolaa
Oliiviöljyä